Vilka är de bästa tipsen för Computer Network Setup?

med två eller flera datorer i ett hem eller arbetsmiljö, är det positivt att skapa ett nätverk av många skäl. Datorer som nätverk kan dela hårdvara, kringutrustning, filer, program och mer, och kan också möjliggöra en bättre kommunikation mellan användare. Skapa en nätverksinstallation kan vara svårt och lite tidskrävande om du stöter på ett problem, men är värt det eftersom det kan göra livet mycket enklare.

Den första bestämningen måste du göra med din nätverksinstallation är om datorn nätverket kommer att kopplas trådlöst, eller en kombination av båda. En trådlös installation är ett måste för ett nätverk som innehåller en eller flera bärbara datorer eller andra trådlösa enheter. Med ett trådlöst nätverk är det viktigt att se till att alla i nätverket teknik som är inblandade är kompatibla med varandra.

Konfigurera nätverk som har en kombination av fast och trådlös utrustning och datorer i allmänhet inte vara mycket mer komplicerat, eftersom trådlös utrustning vanligtvis innehåller portar för trådbunden utrustning. Du kan också överväga att inrätta ett trådlöst nätverk med endast trådbunden utrustning så att du har möjlighet att lägga till trådlösa enheter i framtiden utan att behöva byta ut nätverksutrustning. Oavsett, är det viktigaste redskapet för en nätverksinställningar routern.

enkelt uttryckt, tar routern en Internet-signal och levererar den till alla datorer och enheter som är i ett nätverk. Återigen är det förmodligen en bra idé att bara gå med en trådlös router, även om ditt nätverk består endast av datorer om du behöver utöka senare. Du kommer också vill köpa en router som har den senaste tekniken, speciellt om du delar en höghastighetsanslutning till Internet. För ett nätverk som används huvudsakligen för att dela utrustning och filer, är hastigheten inte att vara lika viktiga.

En annan sak som hjälper när du skapar ett nytt nätverk setup är att alla datorer som deltar körs på samma operativsystem. Detta hjälper inte bara de datorer att kommunicera mer effektivt, men också gör det lättare för dig eftersom du inte behöver använda olika metoder för nätverksarbete kring varje enskild dator. Detta gör det särskilt lätt när man bygger upp för att dela skrivare, skannrar och annan hårdvara.

Slutligen är det viktigt att se till att ett nätverk är trygg och säker. Ett trådlöst nätverk bör endast vara tillgänglig för datorer i nätverket och lösenordsskyddade mot externa datorer. Alla enheter innebär också använda brandväggar och den senaste krypteringsprogramvara sedan en nätverkssäkerhet är inte starkare än dess svagaste länk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.