Vad orsakar felmeddelandet "disketter Failure"?

Även diskettenheter fasas ut, är de fortfarande finns på många äldre system, nätverk och persondatorer. Från tid till en eller flera faktorer spelar in som orsakar felmeddelandet: Floppy diskfel. I många fall kan lösas snabbt.

En diskettenhet läser disketter, vanligen 1,44 megabyte i kapacitet. Före-minnen med sina större kapacitet och högre hastigheter, används människor ödmjuka diskett för att överföra filer och program-även för att rädda dagen i händelse av en hårddisk krasch. Så varför diskettenheter misslyckas?

När en dator startas upp en rad processer igång. I BIOS-chip på datorn skickar meddelanden till installerade maskinvaruenheter att se till att enheterna är korrekt. Diskett fel uppstår vanligtvis på stöveln upp om systemet BIOS-chip inte kan initiera diskettenheten. Detta kan inträffa om en av flera orsaker.

först kontrollera BIOS-konfigurationen för att kontrollera att diskettenheten är aktiverad. På de flesta datorer kan du nå BIOS genom att trycka på DELETE under uppstartsprocessen. Om du måste ändra i BIOS-inställningarna, tryck på F10 för att spara ändringarna och avsluta.

Om man antar att inte löser floppy problemet diskfel, du vill kontrollera anslutningar till själva enheten. Om diskettenheten var just installerat det finns en hög sannolikhet för att kabeln som går från moderkortet till enheten antingen var glömd, inte sitter ordentligt i dess kontakt eller installerades bakåt. I det senare fallet LED lampan på diskettstationen tänds vid starten och är fortfarande solida, vilket tyder på en diskett misslyckande. Normalt skall lysdioden blinka på kort vid uppstart, släcks sedan.

När du installerar en diskettenhet, notera att den medföljande parallellkabel kommer att ha en röd rand längs ena sidan. Pin # 1 på diskettenheten gränssnitt bör anpassas till den röda sidan av kabeln. De flesta hårddiskar idag är gjorda så att det är svårt att sätta in kabeln bakåt, men detta är inte sant i alla fall, och om påslagen får du en diskett meddelande diskfel vid uppstart. Om parallell kabeln är ordentligt isatt och sittande, kolla efter en bifogad strömkabel som kör på datorns nätaggregat. En förbisedd strömkabeln kommer också att leda diskett misslyckande.

Det är relativt sällsynt att en ny kabel är dålig, men om allt är korrekt installerat och du fortfarande inte får diskett misslyckas, prova att byta ut den nya parallell-kabel som medföljde enheten av ett äldre som du har använt. Felsökning är en process för eliminering, så prova en annan kabel nätaggregat också.

Om du fortfarande få en diskett misslyckas, kan själva enheten vara dåligt. Du kan försöka installera enheten i en annan dator, bara för att vara säker. Du behöver inte skruva köra in i viken. Sitter enheten på vissa antistatiska wrap ovanpå en bit kartong räcker i experimentsyfte. Om enheten fungerar i den andra datorn, är det dags att gå tillbaka och kontrollera dina BIOS-inställningar igen. Ditt moderkort kan också bli dåliga.

Om du får diskett misslyckas efter att ha installerat andra komponenter i datorn, kolla kablarna enligt ovan. Det är väldigt lätt att dra något löst utan att inse det när man arbetar i trånga, eller att dra ur disketten att få tillgång till en annan komponent, sedan glömma att sätta på kabeln.

Om något föremål fastnar i enheten kan detta också leda till diskett misslyckande. Dessutom är plast av en diskettenhet kan varp om de utsätts för höga temperaturer, t. ex. när en bärbar dator är kvar i en bil att baka. Slutligen, precis som alla mekaniska anordningar, diskettenheter har en livslängd. Som delar börjar bära, skulle köra tillbaka läsa /skriva fel oftare. När enheten blir illa nog, kommer det att initieras inte korrekt, vilket resulterar i diskett misslyckande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.