Vad bör jag tänka på när man köper en begagnad bärbar dator?

Att köpa en begagnad laptop kan låta som ett ganska bra sätt att spara pengar, men besparingar kommer att uppvägas av en avsaknad av garanti, och i de flesta fall en mer begränsad uppsättning funktioner. Men det finns alltid en chans att du stöter på en hel del från en säljare som passerar längs en maskin som sällan användes, är inte för gammal, och är i utmärkt skick.

Det viktigaste att göra innan shopping för en begagnad laptop är att fastställa en rad minimikrav. Maskinen måste kunna tjäna dina behov, eller oavsett hur stor affären kommer dina pengar slösas bort.

Den första prioriteringen är att göra en lista över någon särskild programvara du vill köra. Många nyare program har högre minimikrav för maskinvara än äldre applikationer. Till exempel kommer en bärbar dator med en 1-gigahertz (GHz) dator (CPU) och integrerad grafik kör inte ett CAD-program som kräver ett minimum CPU hastighet på 1,8 GHz, och ett dedikerat grafikkort. Photoshop-style-program och videoprogram redigering är också giriga när det gäller hårdvara overhead, liksom 3D-spel. Tänk också att mjukvara inte går som bäst på en maskin som endast uppfyller minimikraven. Om du inte vill göra en hel del att vänta på sidan laddas och rendering, se till att eventuellt använda bärbara ni anser generöst än minimikraven.

När du fastställa hur mycket RAM du behöver eller vill, se de använda laptop kan stödja det. Om den bärbara datorn säljs med mindre, jaga en handbok med hjälp av en sökmotor och anteckna vilken typ av RAM som modellen tar, och hur många minnesbanker eller springor moderkortet har. RAM som redan finns skulle kunna oanvändbar, eftersom den kan behöva tas bort för att fylla dessa banker med högre kapacitet klubbor. Du kan också beräkna kostnaderna för att lägga till RAM-minne genom att besöka en online-återförsäljare eller två.

CPU, RAM och grafikkort åt sidan, låt oss pröva annan hårdvara. Om den bärbara datorn i fråga har en liten hårddisk, kontakta tillverkaren innan antar att du enkelt kan uppgradera till en större enhet när du äger maskinen. BIOS kan inte stödja en större enhet eller det kanske inte stöder den storlek du vill ha.

En begagnad laptop kommer att innehålla en DVD-spelare, men äldre spelare kanske inte stöder dubbla lager (DL) DVD-skivor. Detta kan eller inte kan vara viktigt för dig, men om du tittar på filmer på DL DVD-skivor eller bränna data eller filmer till DL-skivor behöver du en spelare som inkluderar den specifikationen. Blu-ray-kapacitet kommer att bli svårare att hitta, även om det blir standard i bärbara datorer som i vintern 202c och kommer att vara lättare att hitta med begagnade bärbara datorer som alltid går på.

inbyggda WiFi inte är absolut nödvändig eftersom du kan köpa en WiFi-adapter för PC Card-kortplatsen eller om det är en nyare modell, Express-kortplatsen. Bluetooth ® kan också läggas till som laptop genom att köpa ett Bluetooth ® USB-dongle.

Efter shopping runt för att få en uppfattning om hur mycket en vara som används bärbar dator kommer att kosta, kolla in några försäljningen av nya bärbara datorer. Med lägre-end modeller som börjar på under $ 400 US dollar (USD), kan du bara välja en garanti och en lite mer sinnesfrid. En ny laptop kommer också att bli mer framtidssäker än mest använda bärbara datorer, trots en high-end modell som inte är alltför gammal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.