Vad bör jag tänka när man väljer ett bredband leverantör?

För många är den mest tvingande faktor vid valet mellan bredband Internetleverantörer är hastighet. För andra är priset vad det handlar om och för andra, bekvämlighet. Låt oss ta en titt på de olika val och för-och nackdelar av varje.

Digital Subscriber Line (DSL) är bredband som levereras via linjer koppar telefon. Även om dessa är samma linjer som tillhandahåller telefonitjänster, kan du använda DSL och prata i telefon samtidigt, eftersom tal-och DSL-trafik ockupera olika frekvensband.

DSL ett bra steg upp från uppringd tjänst eftersom det erbjuder prisvärda prisdifferentierade planerna i enlighet med hastigheten. Du kan betala så lite som $ 14 amerikanska dollar (USD) per månad för en plan med post hastigheter som är många gånger snabbare än uppringt, vilket gör DSL ett bra sätt att presentera dig med bredband utan att bryta banken. Du kan även uppgradera till ett snabbare plan som helst, upp till 6 megabit per sekund (Mbps).

DSL är fördelade över hela stadsdelar med hjälp av särskilda routrar eller Digital Subscriber Line Access Multiplexers (DSLAM), uttalas dee-slams . Ju längre signalen måste färdas från DSLAM, desto mer bryts ned, försämrar hastighet. Ju närmare du lever den lokala DSLAM, desto snabbare och bättre din tjänst kommer att vara av parametrarna i din plan. Om du råkar bo i de yttersta områdena i den lokala DSLAM, kan du inte vara nöjd med DSL-tjänst. Du kan alltid fråga hur nära du bor till en DSLAM innan de bestämmer sig.

Medan DSL kommer in över telefonlinjer, är det inte nödvändigtvis dina telefon som tillhandahåller tjänsten. Om du får DSL från dina telefon de kommer att kombinera det med din telefonräkning att du sparar en extra faktura. Annars är det vanligt att skriva ett ettårskontrakt med en tredje part leverantör och har ditt kreditkort debiteras automatiskt varje månad.

Människor som har slutat fast tjänst till förmån för operatören kan fortfarande få DSL, kallad nakna DSL . Men, är det oftast dyrare.

Kabel Internet får du av din kabel-TV-företag som erbjuder Internet via bredband artighet av samma kablage som ger i din TV signal med hastigheter på 3-20 Mbps. Kabel tenderar bredband vara en paketlösning: en plan som utbjuds till ett pris. Hastigheten är oftast tillräckligt hög för att priset är lika brant jämfört med inledningen DSL planer. Det är inte ovanligt att betala $ 40 USD per månad för kabel-internet.

Kabel bredband är teoretiskt snabbare än DSL med hastigheter på upp till 30 Mbit /s, men det är typiskt strypt tillbaka till 3-20 Mbps. Top-tier DSL planer kan konkurrera med kabel planer begränsas till 6 Mbit /s eller lägre, och med DSL som oftast är billigare. Plats påverkar inte kvaliteten på kabeln Internet, till skillnad från DSL där ligger belägna längre från en DSLAM är en nackdel. Ändå har kabel Internet en egen nackdel: om den lokala belastningen blir för hög, kan de individuella långsam på grund av mindre bandbredd.

Kabel bredband kan vara praktiskt om du redan har tjänsten kabel-TV, som du enkelt kan lägga till höghastighetsinternet på paketet och betala en enda faktura. Digital telefon tjänsten kan också ingå. Kabel Internet är också ett bra val om DSL-tjänst är inte tillgänglig.

fiberoptisk bredband : Om du bor i ett nyare gemenskap du kanske inte har linjer koppar telefon eller kabel, men fiberoptiska linjer. Fiberoptisk kabel kan hantera mycket mer bandbredd än koppar eller standard linjer kabel. Den lokala telco erbjuder typiskt digital telefon, TV och Internet via bredband i en paketerad mycket, ungefär som kabel men med större kapacitet. Internet via bredband över fiberoptiska erbjuder den snabbaste hastigheter upp till 50 Mbit /s, men är också prissatt till en premie.

För att tillgodose olika budgetar, är fiberoptiska bredband erbjuds i differentierad planer som DSL, USD dock det billigaste planen kommer att löpa nära till 45 per månad för 10 Mbps. I områden där koppar telefonlinjer och kabel har ersatts av fiberoptik kan det inte vara ett alternativ för bredband som är något mer överkomligt. Den goda nyheten är att anslutningen kommer att vara snabb och kompromisslös av plats eller lasten.

Mobil Internet Affärsresenärer kan tänka bredband Internet via en cellulär företag. Connectivity tillhandahålls över cell torn, vilket gör detta det mest flexibla och praktiska typ av bredband. Du kan få online överallt där cell tjänst genom poppar en cellulär bredband kortet i en mobil PC card eller Express-kortplats. Nackdelen är kostnaden, avtalade planer som kör så mycket som $ 80 US-dollar per månad eller mer.

bredbandskommunikation via satellit : På landsbygden, där valet är begränsad eller obefintlig, kan du kanske hitta satellit Internet kan få dig på nätet, men det kommer inte att vara billig. Det finns också en fördröjning när du surfar på grund av signal behöva åka fram och tillbaka till satelliten, vilket gör detta en sista utväg alternativ.

När shopping för en bredbandsanslutning till Internet leverantören, anser mindre, lokala företag . Den ger ofta bättre kundservice än stora nationella konkurrenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.