Vad bör jag tänka när man köper en färglaserskrivare?

En laserskrivare är en särskild typ av skrivare, som driver på en liknande princip som en kopieringsmaskin eller multifunktionsskrivare. Till skillnad från en bläckstråleskrivare är dock i vilken små utbrott av bläck sprutats på papper, arbeta laserskrivare bygger på den enkla principen av statisk elektricitet. I grund och botten, skriver en laser på en positivt laddad central trumma, vilket skapar en elektrostatisk bild av vad som kommer att skrivas ut. När lasern har dragit sin image, trumman är täckt av ett fint svart pulver, samma sorts toner som används i kopieringsmaskiner, som man sedan rullar ut på papper. Pulvret fastnar på den positivt laddade delar av trumman, på samma sätt en strumpa kan hålla fast vid dina kläder om det var anklagad för statisk elektricitet, och endast pulvret på den negativa bild som släpps ner på pappret.

Det är ganska lätt att se hur detta kan ge stora svart-vita sidor, men en färglaserskrivare är lite mer komplicerat. I huvudsak går igenom samma process fyra gånger, en gång för varje färg cyan, magenta, gult och svart, en så kallad CMYK processen. Det finns några olika sätt detta kan göras, och hur man gör påverkar kvaliteten och hastigheten i tryckeriet, och priset på skrivaren.

Det enklaste färglaserskrivare hade bara en trumma, och skulle rulla fyra olika färger för varje sida. En något mer avancerade set-up skulle göra en liknande sak, förutom att det skulle först skriva ut fyra färger till en platta, och sedan skriva ut plattan till sidan. De mest komplexa, och därför den dyraste, har typ av färglaserskrivare ett komplett system, trumma, toner och laser, för varje färg som behöver tas fram, vilket gör en löpande-bandet stil utskrift.

När du tittar att köpa en färglaserskrivare finns ett antal olika saker du kan titta på. Först och främst måste du bestämma hur mycket du är villig att spendera. Om pengarna är begränsade är det alternativ som du kan välja mellan att begränsas till, eftersom de flesta skrivare som kostar mindre än ett par hundra amerikanska dollar (USD) kommer att vara av enklaste sort. Om du har mer pengar tillgängliga, kan du börja titta på olika nummer och alternativ.

En av de viktiga nummer att titta på när man köper en färglaserskrivare är det utskriftshastigheten, ges i form av sidor per minut. Eftersom en svart-vit kopia behöver bara använda en trumma huvud och en toner, de är normalt mycket snabbare, så olika många tenderar att ges för svart-vitt och färg utskrifter. Till skillnad från bläckstråleskrivare, som har en enorm skillnad i hastighet mellan skivor av bilder och text, en färglaserskrivare kommer att vara ungefär samma. En high-end snabb färglaserskrivare kommer att ha mellan 16 PPM och 26 PPM för färgutskrifter, och kanske ännu högre för svart-vita utskrifter.

du även vill titta på kostnaden för toner för din skrivare. Ett skäl människor tenderar att vilja laserskrivare är att även den första enheten är mycket mer, tiden är lägre toner jämfört med bläckpatroner mer än betalar för enheten. Kontrollera att den enhet du tittar på har överkomliga tonerkassetter, och kom ihåg att även om det ursprungliga priset för en patron är hög, räcker det för många sidor. Upplösning kan också vara viktigt för dig, och du ska veta att många laserskrivare huvudsakligen är avsedda för text och presentation dokument, så om du planerar att skriva ut bilder se till att köpa ett betydligt dyrare fotokvalitet laserskrivare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.