Vad bör jag tänka när man köper en ergonomisk mus?

En ergonomisk mus är en typ av dator mus som en individ kan använda för längre perioder utan att orsaka allvarlig skada för hans eller hennes arm. När de första kommersiella möss dök upp i 1980-talet fanns det inte någon in erfarenhet från användning av dessa anordningar dator ingång. Allteftersom tiden gick och miljontals människor runt om i världen började använda dem konstaterades det att musen, eftersom den är konstruerad, inte ergonomisk nog för mänskliga händer.

På grund av detta beslöt flera företag att skapa en ergonomisk mus som inte har orsakat någon form av tillfälliga eller permanenta skador på anställda. På så sätt både företaget och arbetstagaren åtnjutit dess användning. Även en ergonomisk mus är dyrare än en vanlig mus, det är mycket billigare än de medicinska kostnaderna för att bota de drabbade arbetstagaren.

Det första som skall beaktas när man köper en ergonomisk mus är hur den kommer att användas . En mus kan användas för något så enkelt som navigerar genom kalkylblad eller så komplicerat som tredimensionell design. Dessutom kan det användas för endast ett par timmar per dag eller i flera timmar. Den andra saken att tänka på är när man köper en ergonomisk mus är att hitta en att arbetstagaren känner sig bekväm med. Både arbetsgivaren och arbetstagaren måste komma överens om att ergonomiska musen är det bästa valet för att den kommer att tjäna, medan du fortfarande tröst för den anställde.

Den tredje frågan är den nivå av stöd som märket erbjuder. En ergonomisk mus, som någon mekanisk anordning, är benägen att bryta. Därför är det bäst att ta reda på om garantivillkoren och efter garantivillkor av varumärket och för att leta efter en som ger bäst efter försäljning.

Den fjärde sak att beakta är att användaren av den ergonomiska mus måste utbildas att använda den. Dessutom måste den anställde att veta hur man sitta ordentligt på sin arbetsplats utan att generera någon form av kroppslig skada. Detta är oerhört viktigt, eftersom en anställd får besluta att hans eller hennes besvär beror på ergonomisk mus, snarare än brist på kunskap om ergonomiska föreskrifter. Som ett resultat kan företaget finna sig att betala för dyra medicinska kostnader som verkligen är den anställdes fel.

Slutligen är det viktigt att be säljaren om tidigare företag som har köpt en viss typ av ergonomisk mus. Genom att ta del av deras namn och ge dem ett samtal, får köparen kunna få värdefull information om de erfarenheter som andra företag anställda hade med ergonomiska musen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.