Vad bör jag tänka när man köper en bredbandsrouter?

bredband kräver ett modem och välja en med en inbyggd router kan du dela Internet med mer än en dator. En router bollar förfrågningar från flera datorer, routrar trafik till rätt dator.

Innan shopping för en router måste du veta vilken typ av bredbandsanslutning du kommer att använda. Digital Subscriber Line (DSL), kabel och fiberoptik varje kräver sin egen typ av modem. Till exempel, en anordning som gjorts för DSL fungerar inte med kabel Internet-tjänst, såvida inte tillverkade för att hantera båda typerna av tjänster. Dessa modeller är dyrare men också mer flexibel.

När du vet vilken typ av router du behöver, är nästa steg att välja mellan fasta eller trådlösa modeller. En kabelansluten router kräver att alla maskiner vara fysiskt ansluten till routern med Ethernet-kablar, medan en trådlös router kan du ströva tjudrade hela ett hus eller kontorsbyggnad.

Bredband nät anses säkrare eftersom trafikflödet mellan datorerna och routern är inte sänds via radiovågor. Trådbundna nätverk är också snabbare för fildelning i det lokala nätverket jämfört med att äldre trådbundna protokoll, men nyare protokoll för trådlös har bemött detta fördel. Nackdelar inkludera kostnaden för Ethernet-kablar, krånglet med om kabeln och bristande flexibilitet i att fysiskt ansluten till routern.

En trådlös bredbandsrouter inte kräver kablar, vilket sparar mycket tid och kostnader. Du kan också ströva omkring i huset eller arbetsplatsen med bibehållen uppkoppling. Av säkerhetsskäl bör trådlösa nätverk att krypteras med programvara som medföljer bredbandsroutern till att hålla lokala inkräktare från avlyssna nätverkstrafiken.

Trådlös kommunikation protokoll upprätthålla särskilda standarder för att tillgodose hårdvarutillverkare så att trådlösa enheter kan göras kompatibla. I början av 202c genomförda mest spridda standarden är 802,11 g , sakta på att ersättas av nyare 802,11 n standard. "N" standarden är snabbare, konkurrerar med trådbunden Ethernet hastigheter, och är mer robust än "g"-standarden.

Således kommer en trådlös bredbandsrouter med en av tre smaker: enheten kommer att vara kompatibel med antingen "g"-standarden, med "n" standarden, eller med båda standarderna. Det senare routern kommer att bli dyrare eftersom den kommer att innehålla två radioapparater, som "g" och "n" är verksamma på olika frekvensband, men det kommer också bli mer flexibel och framtidssäkrad.

Varje maskin i nätverket måste ha ett eget trådlöst kort för att kommunicera med den trådlösa bredbandsroutern. Nuvarande datorer levereras med ett trådlöst kort redan installerat men vissa kort kan bara stödja ett protokoll eller det andra. Vissa kort stöd för båda. Du kan köpa en extern trådlös adapter till en dator för att stödja ett annat protokoll om det behövs, men den trådlösa routern och datorn måste dela en gemensam standard. En router som bara stöder "n" nätet kommer inte att kunna kommunicera med en dator som endast stöder "g"-nätverk, och visum-versa.

Många tillverkare av bredbandsmodem garantera deras enheter fungerar med särskilda Internet Service Providers (ISP). Detta skulle inkludera modem med inbyggd router. En lista över kompatibla tjänsteleverantörer finns på tillverkarnas hemsidor, oftast med konfigurationsinställningar för varje bredbandstjänster. Att välja en sådan tillverkare sparar besväret att leta efter konfigurationer inställningar på annat håll, och säkerställer kompatibilitet.

Köpa en egen bredbandsroutern kan spara månatliga avgifter som vissa Internetleverantörer för att tillhandahålla denna utrustning. Det kommer också att spara krångel med att skicka tillbaka produkten till Internet-leverantören ska du säga upp ditt kontrakt. Om du byter Internet-leverantörer kan du nog använda din bredbandsrouter med den nya leverantören, förutsatt att du inte byta till en ny typ av anslutning, t. ex. från DSL-kabel, eller från kabel till fiberoptik.

En bredbandsrouter kan lämnas igång 24 /7, men kan behöva startas ibland om anslutning är förlorad. Slå av enheten för 30 sekunder sedan sätta på den igen är normalt sett allt som behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.