Vad bör jag tänka när man köper en DVD-inspelare?

en DVD-brännare är i princip precis som en videobandspelare (VCR), förutom att istället för att spela och spela in band, spelar den och register DVD-skivor. Du kan köpa en DVD-brännare antingen som en egen enhet, eller i kombination med en videobandspelare. Något att tänka på när man köper en DVD-brännare är att en fristående modell inte kommer att läsa dator filer eller ansluta till din dator. Om du vill kunna spela upp och spela DVD-skivor på datorn också, kommer du antagligen leta efter en DVD-brännare i stället för en DVD-brännare.

En annan sak att tänka på när man köper en DVD-brännaren är där du vill kunna spela dina DVD-skivor. Medan större delen av världen säljer DVD-inspelare som spelar in och dvd spela i PAL-format-ett format med ett ökat antal skanningslinjer och därför en bättre bild-vissa områden, såsom de flesta av Amerika, Japan, Taiwan och Korea Använd ett sämre format som kallas NTSC. Vad detta innebär i grunden är att om du spelar in en skiva på en DVD-brännare som använder ett format kommer du inte att kunna spela det på en DVD-spelare som använder den andra. Om det är viktigt för dig att kunna spela upp och spela DVD-skivor i båda formaten, men du vill titta på inbyggda och externa omvandlare.

Förutom de två format som beskrivits ovan, finns finns flera typer av skivformat. DVD-R är en grundläggande skiva som bara kan spelas in på en gång, DVD-R DL -skivor är lika, men de har ett dubbelt lager som ger extra lagringsutrymme, DVD-RW är den grundläggande skiva som kan redigeras och spelas in på nytt, DVD + RW , DVD + R , DVD + R DL och DVD-RAM är skivor som har marknadsförts som lättare att använda och erbjuda bättre kompatibilitet med dvd-spelare. Det är viktigt att känna till skillnaderna mellan dessa, och som du vill kunna använda, innan shopping för en DVD-brännare: leta efter en som är kompatibelt med de format du vill använda. Du kan också hitta en DVD-brännare som är kompatibel med alla format.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.