Vad är skillnaden mellan en systemfältet, Snabbstart och Aktivitetsfältet?

databehandling, är en arbetsuppgift ett verktygsfält som normalt går längs nederkanten av skärmen. Aktivitetsfältet är en funktion bar som den viktigaste operativsystem (OS) för att göra navigering av program, fönster och processer enklare. Aktivitetsfältet har sitt ursprung med Microsoft ® Windows ® 95 och fortsätter att utvecklas. Andra operativsystem som följde kan använda annan terminologi i Aktivitetsfältet.

Windows XP ® aktivitetsfältet är indelat i tre områden: snabba lanseringen , uppgift knappen och system , som Microsoft kallar för meddelandefältet . Som standard vänster i Aktivitetsfältet innehåller fältet Snabbstart, på mitten visar uppgift knappar, och till höger har systemfältet. Att lära sig att utnyttja den arbetsuppgift på ett effektivt sätt kan arbeta eller spela på din dator mer effektivt och underhållande. Låt oss ta en snabb titt på varje funktion.

Syftet med den snabba lanseringen området är att hålla genvägar till program som används ofta. Eftersom Aktivitetsfältet alltid är synlig, något program ikonen i Snabbstart är bara ett klick bort. Om du behöver upprepade gånger ett visst program under hela dagen, placera en ikon här kommer att rädda dig från att behöva växla till skrivbordet eller fisk genom de många program som anges i Start-menyn-knappen. För att placera en genväg i aktivitetsfältet, helt enkelt dra och släppa en ikon från skrivbordet till fältet Snabbstart.

Vissa program som lämpar sig för den snabba lanseringen område skulle kunna omfatta din favorit-webbläsare, e-postklient och ordbehandlare. En genväg till Anteckningar kan du skriva sammanfattning påminnelser eller bitar pasta med text och en miniräknare och omställning Verktyget kan också vara praktiskt att placera här. Vissa program kommer automatiskt att sätta en snabb sjösätta ikonen på verktygsfältet installerad. För att spara värdefull Aktivitetsfältet fastigheter, klicka och dra oönskade ikoner på skrivbordet.

centrum delen av Aktivitetsfältet visar uppgift knappar för att enkelt växla mellan öppna program. Varje gång du öppnar ett nytt program en ny uppgift visas knappen. Du kan även öppna flera fönster i samma program, lansera flera uppgift knappar. Eftersom detta kan publiken i Aktivitetsfältet Microsoft utformade XP för knappar grupp fönster till ett enda program knapp som när du klickar, dyker upp en meny med uppgift knappar. Vista ® kan visa miniatyrbilder på uppdrag knappar, vilket gör navigeringen ännu enklare.

systemfältet upptar den bortre delen av Aktivitetsfältet och visar ikoner för energiföretag och tjänster som är rinning. Här ser du systemklockan, batteriindikator, indikatorer nätverk, Bluetooth ® tjänster och brandvägg, antivirus-och anti-spyware ikoner för program som aktivt skyddar din dator. Systemfältet kan också hålla extra genvägar till konfigurerbara verktyg som körs, som högtalarvolym och grafikinställningar kort. I Windows Vista ® meddelandefältet skiljer ikoner system nytta av programikoner.

system bricka eller tillkännagivanden areal ger viktig information på en gång. Du kan snabbt bekräfta att din brandvägg och andra skyddsåtgärder tjänster är igång. Det kan också visa onödiga tjänster som körs, slösar bort värdefulla systemresurser. För att stänga av en tjänst, högerklicka på ikonen och välj "exit" från popup-menyn. Om tjänsten är konfigurerad att köras varje gång Windows startar, kommer ikonen igen vid nästa uppstart. Du kan använda en fri start Manager för att enkelt ändra detta beteende och hantera vilka program har tillstånd att starta vid uppstart.

Om du kör ett utskriftsjobb, bör du se en skrivare ikon i systemfältet. Skulle ett problem uppstå dubbelklicka på ikonen för att gå till den utskriftskö där du kan läsa detaljer om felet. Detta är särskilt praktiskt om utskrifter via ett nätverk där skrivaren inte syns från ditt skrivbord. Ingen gillar anländer till en skrivare bara för att upptäcka utskriften måste skickas igen!

Anpassa aktivitetsfältet och bekanta dig med det kan göra livet lättare om du spenderar mycket tid på en dator. Sekunder sparas här och där lägga till upp till mindre repetitiva gester, mindre krångel och mer tid och energi för att vara produktiva. Gör din arbetsuppgift fungera för dig och se vilken skillnad det kan göra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.