Vad är skillnaden mellan en statisk och dynamisk virtuell värld?

en virtuell värld är en interaktiv, datorgenererade, tredimensionella (3D) miljö. Det är från en kund eller programvara och kan vara en statisk eller dynamisk virtuell värld.

I en statisk virtuell värld, är miljön redan skapat och begränsat till författarens ursprungliga kod. Även om man kan använda en avatar att röra sig i en statisk virtuell värld och interagera med monster, andra objekt och andra tecken, med tillräcklig erfarenhet, en statisk värld kan bli förutsägbar. Detta skiljer den från en dynamisk virtuell värld, som alltid är i förändring. I en dynamisk virtuell värld, är miljön föremål för kontinuerlig utveckling och expansion från användaren intervention genom inbyggda verktyg för att skapa. Den dynamiska virtuella världen, som används för virtuella gemenskaper snarare än spel är en ständigt föränderlig värld som aldrig kan vara helt känd, eftersom vid varje given tidpunkt är deltagarna skapa nya objekt eller jordmassor i den.

Ett exempel på en dynamisk virtuell värld erfarenhet erbjuds av SecondLife. com . I Second Life miljön kan invånarna köpa en "jordbruksskiften," bygga ett hem, och därmed skapa en permanent del i landskapet. Som andra boende köpa markområden i närheten för att bygga sina egna hem, expanderar landskapet. Det finns också affärsdistrikt, öar och andra interaktiva miljöer. Invånarna "egna vad de köper" i det dynamiska virtuella världen, så privata landskap kan inte ändras av en annan användare.

Det är detta koncept med privat ägande i en dynamisk virtuell värld som ger en enhetlig kärna struktur eller bas, som ständigt expanderar utåt. Användare kan dynamiskt ändra delar av den virtuella världen som de äger, samtidigt som de kan resa genom delar av landskapet som de inte äger. Den dynamiska virtuella världen efterliknar en utveckling av verkliga stad eller land på detta sätt.

Fördelen med en dynamisk virtuell värld är att det alltid är färskt. Spelbolag som använder statiska virtuella världar har hittat ett sätt att erbjuda en dynamisk upplevelse genom expansionspaket . Dessa paket ger ytterligare landskap och utmaningar som man kan ladda ner för att förstärka befintliga spel.

Överklagandet och framgång virtuella världar-mätt som popularitet för spel under senaste årtionden och medlemskap i dynamiska virtuella gemenskaper på senare tid-är fruktansvärd. Oavsett om en statisk eller dynamisk virtuell värld, har datateknik skapat en häpnadsväckande upplevelse för gamers och virtuell entusiaster verklighet lika. Tendenser tyder på att denna popularitet kommer att leda till införandet av verkliga handel, företagens utbildning och banksektorn inom dynamiska virtuella gemenskaper. Därifrån verkar det allt är möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.