Vad är skillnaden mellan en optisk mus och en Laser Mouse?

Om du använder datorn regelbundet, kanske du undrar om skillnaden mellan en optisk mus och en lasermus. Båda typerna av teknik har i huvudsak har ersatt bollen och rullar togs i bruk den analoga möss. Men att välja mellan en optisk mus och en lasermus är oftast en fråga om personlig preferens och din teknik budget.

En optisk mus är en datormus som använder digital teknik bildbehandling för att spåra position markören på skärmen. I själva verket innehåller en optisk mus en liten kamera som kan ta en häpnadsväckande 1. 500 bilder per sekund. Optiska möss är också mycket gynnsamt eftersom de är lätta att underhålla och har inga rörliga delar som är benägna att misslyckas.

I de flesta fall är en optisk mus en plug and play-enhet som inte kräver någon speciell programvara för installation. En av de största fördelarna med optiska möss är att de kräver ingen musmatta. En optisk mus fungerar även om det körs på en yta som inte är helt platt, även om vissa modeller kan ha problem på svart eller blanka ytor.

Målet för både laser-möss och optiska möss är att tillhandahålla ett sätt att omvandla förslaget om din hand till digitala signaler din dator kan använda. Den största skillnaden mellan laser mus och optiska möss är den typ av ljus som används för att spåra rörelser på datorskärmen. Medan en vanlig optisk mus använder en LED-ljus, en lasermus innehåller en liten laser som används för att övervaka rörelser på skärmen. På grund av detta är en lasermus vanligtvis dyrare än en optisk mus.

När shopping för en mus till din dator är det lämpligt att överväga dpi (dots per inch) värdering av den modell du funderar på. Generellt kan en optisk mus spår mellan 400 och 800 dpi. Som jämförelse kan en lasermus spår ofta mer än 2. 000 dpi. Detta gör en lasermus mycket mer exakta och korrekta i jämförelse med en optisk mus. Spelare och professionell grafisk formgivare föredrar ofta en lasermus för att den tillför känslighet, men många typiska datoranvändare tycker att den här funktionen kan vara störande när endast skicka e-post eller surfa på webben.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.