Vad är skillnaden mellan en bärbar dator och bärbar?

villkor laptop och anteckningsboken ofta används synonymt för att hänvisa till alla mobila dator. Inte alla är överens om vilka skillnaderna är mellan dessa båda begrepp, eller om några existerar. Är dock den konventionella skillnaden mellan en laptop och anteckningsboken att bärbara datorer har fått detta namn för att skilja denna typ av mobiler som ultralätt, ultra-tunn och mycket bärbar, jämfört med original bärbara datorer som har jämförelsevis betungande. Med främjande av mobilteknik, har bärbara datorer utvecklats till vad som tidigare vara en anteckningsbok, förklarar varför de villkor som har blivit utbytbara.

Dagens ultralätta mobiler som behåller full operativsystem och funktionalitet kallas subnotebooks eller ultraportables. Vissa modeller innehåller inte en CD /DVD spelare, och kan användas med valfri dockningsstation för att förbättra funktioner. De specifikationer som uppfyller kraven en anteckningsbok för att höra till denna kategori kan vara något godtycklig, men i allmänhet maskinen blir betydligt mindre och lättare än den genomsnittliga laptop och anteckningsboken. Hög kvalitet, strömsnåla komponenter ger också längre tid mellan batteriet laddas. Dessa goda egenskaper gör ultraportables två till tre gånger dyrare än de större och tyngre kollegor.

medelklasshotell handdatorer väger i allmänhet nära sex pounds (2,72 kg) med skärmar 15-17 inches (~ 38-43 cm) mätt diagonalt. Tangentbord är rymliga, och den medföljande DVD-spelare kan ha Blu-ray-kapacitet. USB-och Firewire-portar, inbyggt WiFi, Ethernet, Bluetooth, en webbkamera och en flashkortläsare har blivit standard i alla utom ett fåtal av de mest prisvärda maskiner, med priser som börjar på omkring $ 400 amerikanska dollar (USD). Datorer i denna klass har i huvudsak blivit skrivbordet ersättare, urvattning ännu en distinktion som tidigare gjorts för att klassificera stationära mobiler som mycket tunga modeller inriktade på funktioner snarare än portabilitet, även om vissa bärbara datorer är tyngre.

På den ljusare änden av medelklasshotell linje är standard mobiler som balanserar funktionerna i medelklasshotell mot mot att överföra subnotebooks. Standarden laptop kan ha en 14-tums (35. 56cm) LCD-skärm och väger in vid fem pounds (2. 27kg), men dessa parametrar är bara allmänt representativa.

Netbooks (och not böcker) är de minsta och mest portabla klass av bärbara och bärbara datorer, vilket ger ett lågt pris alternativ för online-surfing och grundläggande program. Netbooks kommer inte med en CD /DVD-enhet, men de inkluderar vanligen inbyggt WiFi, Ethernet, USB-portar, en flash-kortläsare, en webbkamera och hörlurar och uttag mikrofon. De flesta skärmar 60-10 inches (15,24-25. 40cm), och priserna börjar på omkring $ 250 US dollar (USD).

Inom dessa klasser; ultraportables, standard, medelklasshotell och netbooks, det finns modeller som faller mellan intilliggande klasser. En ultraportabel vid tyngre slutet av sin klass, till exempel, eller en netbook på större och beefier slutet av sin klass kan båda anses standard bärbara datorer av vissa. Modeller fram till gränsen av klassificeringar kan marknadsföras som mer önskvärt klassificeringen av uppenbara skäl. Andra klassificeringar som inte nämns här finns också, såsom robusta bärbara datorer för militära eller användas på fältet, och den ultra-små subnetbooks som kan funktionen visar så liten som 2,8-inches (7. 11cm).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.