Vad är skillnaden mellan en Split tangentbord och en Ergonomic Keyboard?

Om du tillbringar mycket tid åt att arbeta på datorn, kanske du undrar om en split tangentbord eller ergonomiskt tangentbord är en klok investering. Även om dessa termer används ofta parallellt, de är lite annorlunda.

Ett delat tangentbord är antingen görs med ett större avstånd mellan mitten av tangentbordet eller delas upp i två eller tre separata delar för att möjliggöra mer bekväm maskinskrivning och korrekt handlovsstöd. På grund av sin innovativa konstruktion och formad design, en delad tangentbord är betydligt större än ett traditionellt tangentbord-som utgör ett potentiellt problem om du arbetar med en mindre arbetsyta.

En av de vanligaste klagomålen om en split tangentbord är att det mycket kan svårt att fungera om du inte är en touch maskinskriverska. Om du är van vid en "jakt-och picka" skriva metoden kommer en delad tangentbord kan kräva en väsentlig justering på det sätt du skriver. Men det finns flera webbplatser och programvaror som kan hjälpa lära dig att skriva på en delad tangentbord.

Ett ergonomiskt tangentbord är avsedd för användare som har problem med värk i sina händer, armar, nacke eller axlar. Eftersom det finns forskning som tyder på att användningen av ett ergonomiskt tangentbord kan minska symtomen på förslitningsskador eller karpaltunnelsyndrom, sjukgymnaster ofta rekommendera ergonomiska tangentbord för patienter som lider av dessa villkor.

Ett ergonomiskt tangentbord ofta har en design delad tangentbord, men det oftast innehåller ytterligare funktioner som syftar till att främja en neutral kroppshållning medan du skriver, minska onödig kraft eller vibrationer, och förhindra pinsamma nå för musen. Högre kvalitet ergonomiska tangentbord erbjuder även justering alternativ som låter användaren exakt position tangentbordet för hans eller hennes optimal komfort nivå. Även om de flesta ergonomiska tangentbord använda den traditionella QWERTY layout, andra använder den alternativa DVORAK layout. Du kan också hitta ergonomiska tangentbord som använder den nyare vertikala tangentbordet design, även om dessa tangentbord kan vara ganska svårt för en oerfaren maskinskriverska att använda på rätt sätt.

Både delade tangentbord och ergonomiska tangentbord kommer att bli betydligt dyrare än en vanlig dator tangentbord. Det kan dock vara väl värt bekostnad om du tillbringar flera timmar varje dag vid skrivbordet.

Eftersom efterfrågan på både split tangentbord och ergonomiska tangentbord är relativt låg, kanske du har svårt att köpa dessa objekt på din lokala elektronik butik. I så fall måste du beställa din nya tangentbordet från en online-specialaffär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.