Vad är skillnaden mellan Wifi och trådlöst Internet?

Trådlöst internet är bara en av de tjänster som wifi valfritt stöder. WiFi är en trådlös kommunikation standard som används mellan dator-enheter att dela filer och resurser. Den wifi signal kan inte resa långa sträckor utan förlust av integritet, och därför är det används för lokala nätverk (LAN) . I hemmet, kan ett trådlöst nätverk omfattar egen skrivbordssystem och laptop, och på arbetsplatsen, ett trådlöst nätverk ofta ansluter flera datorer inom en kommersiell byggnad. Den WiFi signal kan också täcka en liten region i en stad, skapa hot spots eller de platser där WiFi signal tillåter anslutning till allmänheten genom trådlösa åtkomstpunkter (WAPs) .

ett WiFi-nätverk är mycket lätt att ställa upp. Den viktigaste datorn fungerar som en server med ett trådlöst nätverkskort (NIC). Det trådlösa nätverkskortet har en liten antenn som sänder och tar emot wifi signaler. En router och switch direkt trafik på WiFi-nätverk och ofta inbyggda i ett höghastighetsmodem att integrera trådlöst Internet till wifi LAN. Varje dator ansluten till nätverket, som kallas en klient , kräver också ett wifi-nätverkskort.

Personliga digitala assistenter, mobiltelefoner och andra handhållna elektronik ofta har wifi förmåga inbyggd. Det ger dem möjlighet att ansluta trådlöst till ett wifi-nätverksenheten för att överföra filer, få tillgång till data eller surfa på Internet.

Wifi stod tidigare för "Wireless Fidelity", men det Wi-Fi Alliance som utformade normerna är på väg bort från denna beteckning. Standarden finns så att tillverkarna kan producera kompatibla komponenter som kommer att vara förenliga i en trådlös miljö. Om inte för denna gemensamma standarden, skulle varje tillverkare har egna wifi, vilket gör det mycket svårt för konsumenterna att köpa utrustning. Varje nätverk måste byggas kring ett enda varumärke. Dessutom skulle enskilda nät av olika märken har ingen möjlighet att kommunicera med varandra, och offentliga strategier tillgång skulle vara praktiskt taget omöjligt.

Eftersom wifi standarden är alltid bättre, olika versioner utgöra normen i olika faser av evolution. Standard 802. 11a såg viss framgång, men är verksam inom 5-gigahertz (GHz), som kräver virtuell line-of-sight drift. Den första allmänt utbredda wifi standarden 802. 11b, som använder 2,4 GHz-området-en lägre frekvens som inte kräver nära line-of-sight drift.

Standard 802. 11g följde med en ökad maximal datahastighet överföring från 802. 11b är 11 megabit per sekund (Mbps) till 54 Mbps. Från och med hösten 2006, den nyaste utkast till standard, 802. 11n, ökar denna siffra till 540 Mbps. Wifi signaler kan framgångsrikt överföra data utan förlust av integritet från ungefär 100 till 160 fot (30 till 50 meter), beroende på vilken WiFi används version.

Säkerhet kan finnas en oro för trådlös teknik, eftersom obehöriga kan övervaka oskyddade datatrafik. Det är dock säker konfiguration grundläggande för WiFi-nätverk, och användare kan aktivera lösenord skydd och trafik kryptering genom att följa medföljande programvaran instruktioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.