Vad är skillnaden mellan Felsökning, test och felsökning?

tillbringa någon tid arbeta eller spela på datorer och snart kan man höra tre ord svänger med: felsökning , test och felsökning . Medan de två första är vanliga nog skulle deras betydelser verkar suddig eller synonymer. I praktiken var och en av dessa åtgärder är annorlunda, om än liknande.

Felsökning är bane slutanvändaren och kundsupport tekniker, och börjar då programvara eller hårdvara inte fungerar som väntat, vilket ger ett oförutsett eller på annat sätt otillfredsställande resultat. I många fall felanvändning är fel.

Det första steget i felsökningen är att täcka grunderna. Är programvara eller maskinvara installerats på rätt sätt? Är det korrekt konfigurerad? Har du läst manualen och följt alla instruktioner? Kanske har du ändrat något i ditt system som fälls problemet? Har du använt denna produkt hela tiden, eller är det en ny installation?

Om det är en ny installation kan man nästan vara säker på att de problem ligger i installationsprocessen, särskilt när det gäller hårdvara. Hårdvara kräver en drivrutin (programfil) som fungerar som en bro eller gränssnitt mellan hårdvara och operativsystem. Om drivrutinen misslyckas kan hårdvaran kommunicerar inte korrekt med andra systemkomponenter. Drivrutiner kanske inte vara närvarande eller kanske har installerats i fel ordning i förhållande till enheten.

Om problemet ligger i hårdvara som fungerar perfekt böter på upp till nuet, korruption av drivrutinen kan vara orsaken. Installera drivrutinen kan lösa problemet. En uppdaterad drivrutin kan också göra susen. Andra gånger reseating en komponent på moderkortet genom att du stänger av datorn, extrahera den komponent sedan installera det tar hand om frågan.

Felsökning hårdvara i Windows ™ operativsystem finns även tillgänglig via Device Manager och Hjälp menyer. Ett gult utropstecken bredvid en komponent i Enhetshanteraren anger ett problem.

Programvara som börjar uppför sig illa kan också vara skadad. Ominstallation kan ibland hjälpa, men om ett program började skådespela upp efter nya, oberoende programvara installerad, kan det finnas en konflikt mellan de två. Brandväggar och antivirusprogram är ökända för att inte spela tillsammans snyggt, och det är nog klokt att hålla sig till bara ett program i varje av dessa kategorier om du inte är en avancerad användare.

Felsökning i allmänhet vanligtvis innebär behandlingen manualer eller hjälpfiler, gå igenom grunderna för att eliminera felanvändning som en potentiell orsak, och använder en sökmotor för att undersöka hur andra har löst problemet. Om det är en sak du kan alltid räkna med som en slutanvändare är det att någon har vandrat i dina skor innan. Internet-samfundet är mycket bra om att ge hjälp, och i de flesta fall kan besvaras genom flitig söker.

Test är föregångaren till felsökning. Testning är vanligt att forte av programmerare och avancerade användare, och inträffar när en produkt är ny eller håller på att uppdateras och måste läggas genom steg för att eliminera potentiella problem. Testa identifierar "fel" eller brister så att de kan rättas till i felsökning processen, före [nästa] officiella utgåvan av produkten. Dessa "inofficiella" versioner som kallas beta Pressmeddelanden (t. ex. 3,0 b ), och offentliga volontärer kallas beta-testare.

betatesterna är en värdefull resurs för mjukvaruutvecklare på grund av olika datasystem som deltar i kombination med det stora antalet timmar och scenarier enligt vilka programmet används. Detta spolar ut oförutsedda problem på ett sätt som inte effektivt kan uppnås med i hus felsökare bara. Den betatestningen ger författarna en god uppfattning om beredskapen hos en produkt för allmänheten.

Hårdvaran beta testas också, men eftersom det är ekonomiskt oöverkomliga för att ge fri beta hårdvara till allmänheten, hårdvara test och felsökning görs vanligtvis i huset. Beta produkter kan dock premiär och i vissa fall ut i begränsat antal till industrin insiders på konferenser såsom Comdex.

Beta mjukvara är speciellt tillgängliga för provning och anses inte vara en stabil utgåva. Betatestare installera beta programvara på egen risk, och att hjälpa mjukvaruutvecklare identifiera källan till ett problem måste de tillhandahålla en hälsosam mängd information när de rapporterat en bugg. Uppgifter som krävs varierar men i allmänhet omfattar specifikationer för system-, beta-version och bygga, de exakta villkoren för felet uppstod, och felmeddelandet innehåll.

Debugging är forte av programmerare och utvecklare, och omfattar fastställande av själva koden för programvaran för att eliminera fel eller buggar. Utvecklare försök att replikera beta-rapporterade fel på internt system för att eliminera dem.

Det finns många typer av verktyg för felsökning, ett enkelt exempel är ett verktyg som gör det möjligt för programmerare att övervaka programmets kod och samtidigt manipulera den för att utföra olika kommandon och rutiner. En grundläggande strategi är att förenkla lagstiftningen så mycket som möjligt på de misstänkta oroliga plats, samtidigt som man kopierar problemet, smalare fokus för potentiella problem linjer. I verkligheten, felsökning är en komplex process som kräver olika metoder baserade på faktorer som hur komplext och längden på programkoden själv, och det språk den är skriven med.

Debugging kan vara en tröttsam uppgift, även om vissa språk är enklare att felsöka än andra. Java, till exempel, innehåller rutiner som hanterar undantag fel. Ett undantag fel inträffar när programmet stöter på en situation som måste behandlas innan programmet kan fortsätta på ett korrekt sätt. I detta fall en inbyggd rutin initierar en "sök" inom de olika nivåerna av programkod, letar efter ett svar på problemet. Om en fix inte kan hittas, inträffar en allvarligt undantag och programmet stängs av. Den resulterande felmeddelande kan innefatta ett minne adress eller någon annan kryptisk data som inte kommer att hjälpa användaren, men kan vara värdefullt för felsökning. Välskrivet program bör inte ha allvarliga fel.

Äldre programspråk som C eller montering är inte så öppet och inte hantera fel så effektivt. Avlusa program skrivna i dessa språk kan testa kunskaper och tålamod i debugger.

Tack och lov för slutanvändaren, kommersiellt tillgänglig programvara har redan felsökas av stora brister. På grund av just denna anledning, stött på de flesta problem av slutanvändaren faller inom dess tillämpningsområde felsökning och kan fastställas med hjälp nämnts tidigare. Vid dessa tillfällen som en slutanvändare tar emot en bugg, som går igenom hela proceduren för felsökning kan avslöja en work-around tills felet har fastställts av utvecklaren.

När bad om hjälp på ett webbforum eller nyhetsgrupp, se till att göra dina läxor i förväg. Felsökning är tidskrävande, och människor som ideellt hjälper uppskatta någon som har gjort en ansträngning för att få svar. Undersökningen om ett problem som har ställts och besvarats flera gånger kommer inte att vinna dig vänner och anses dålig netikett.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.