Vad är en DVI?

Digital Visual Interface eller Digital Video Interface , mer känd som DVI är en video gränssnitt standard. Det fastställdes av Digital Display Working Group (DDWG) för att maximera resolution av digital platta bildskärmar. Visual Graphics Array (VGA), den standard som tidigare till DVI är en analog teknik som skapades för katodstrålerör (CRT) skärmar.

Varför övergången till DVI? Grafikkort generera digitala signaler som passerar sedan en Random Access Memory Digital till Analog Converter (RAMDAC), där de omvandlas till analoga signaler för att rymma CRT-skärmar. Omvandlingen från digital till analog "smutskastning" signalen i minuten sätt som leder till en bild som inte är så skarp som den borde vara eller skulle vara om rent digitala. Detta förklarar varför, eftersom analoga CRT-skärmar blev större och högre upplösning, var texten inte så skarp som den borde ha varit och mycket små teckensnitt blev suddiga. En naturlig utveckling var att göra en industri byta till digitala displayer med digitala gränssnitt.

DVI eliminerar onödiga analoga tolk från översätter digitala signaler mellan digitala komponenter. Digitala platta bildskärmar använder en metod där varje pixel är mappad till ett numeriskt värde som etablerar sin ljusstyrka varje gång ramen är målad, vilket sker flera gånger per sekund. Naturligt detta är mer krävande än CRT-teknik. När den analoga konverteringen elimineras, är resultatet optimalt. Om siffran "1" är förmedlas, kommer mottagaren att få "1" och inget annat. Om skickas via analog, den "1" kan se ut mer som 0,0952 eller 1,002.

Intel, IBM, NEC, Compaq, Fujitsu, Hewlett Packard och Silicon Image bildade DDWG konsortium som utvecklade DVI. Marknaden överförs från den gamla VGA-standard till DVI standard med många platta bildskärmar och grafikkort med både VGA och DVI-gränssnitt för att rymma blandade komponenter. Det finns flera typer av DVI-kabel format för olika hårdvara standarder. DVI har sedan dess ersatts av två nya digitala standarder: Unified Display Interface (UDI) och DisplayPort .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.