Vad är det korrekta sättet att använda en HTML-tagg?

Bilderna är ofta läggas till webbsidor så att de ser mer inbjudande och intressant jämfört med en sida med oformaterad text. Använda HTML-taggen, är det lätt att lägga till bilder till alla webbsidor. Den här taggen har också ett antal attribut, eller egenskaper, att du kan ange.

När du lägger till bilder till en webbsida är det viktigt att komma ihåg att en bild är egentligen inte en del av filen som gör upp webbsida själv. De filer som används för webbsida är separata filer från alla bildfiler. HTML-bildtaggen hänvisar webbläsaren till den särskilda bildfil för den bild som du vill ska visas. När webbsidan visas i en webbläsare så är bildfilen visas tillsammans med några andra filer som utgör den sidan.

Koden för HTML-taggen är: . Image läge är filnamnet för den bild du vill ska visas och där bilderna lagras. Det är viktigt att du får den här informationen korrekt att se till att bilden visas korrekt. Organisationen och lagring av bilder som du vill använda på din hemsida är viktiga faktorer.

Vissa människor lagrar sina bilder i samma katalog som alla andra delar av deras webbsidor. I detta fall, när du hänvisar till bilden, skulle du endast inkludera filnamnet i HTML-taggen. När en webbsida har ett antal bilder, är det vanligt att skapa en underkatalog, ofta kallad bilder . I detta fall skulle underkatalog också ingå i taggen.

Som ett exempel, här är vad vi skulle göra för att infoga en bild av ett träd, filnamn tree. jpg, på en webbsida. Om vi hade lagrats i trädet bilden på samma plats som våra andra webbsida filer, skulle HTML-taggen . Om bildfilen har lagrats i en underkatalog inom vår webbsida katalog skulle taggen ändras till . Vad är viktigt att komma ihåg är att HTML bildtaggen utgör en referensram eller sökväg till bildfilen. princip berättar den webbläsaren var du ska leta efter filen.

HTML-bildtaggen har ett antal attribut som kan specificeras för bilden du vill ha med. Attribut är egenskaper taggen själv och så att de används inom taggen, eller mellan . De attribut som används med HTML-bildtaggen är:

Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.