Vad är WiFi?

Wi-Fi, vilket står för Wireless Fidelity , i en lek på det äldre uttrycket Hi-Fi är ett trådlöst nätverk teknik som används över hela världen. Wi-Fi avser alla som använder 802. 11-standarden, som utvecklades av Institutet för Engineers (IEEE) och släpptes 1997. Termen Wi-Fi , som alternativt stavas WiFi, Wi-Fi, WiFi eller wifi, drevs av Wi-Fi Alliance, en handel grupp som pionjärer kommersialisering av tekniken.

I ett Wi-Fi-nätverk, datorer med wifi nätverkskort ansluta trådlöst till en trådlös router. Routern är ansluten till Internet med hjälp av ett modem, vanligtvis ett kabel-eller DSL-modem. Alla användare inom 200 meter eller så (ca 61 meter) för åtkomstpunkten kan sedan ansluta till Internet, men för bra överföringshastigheter, avstånd av 100 fot (30,5 meter) eller mindre är vanligare. Återförsäljare säljer också trådlösa signalen boosters att utöka räckvidden för ett trådlöst nätverk.

WiFi-nätverk kan antingen vara "öppna", så att alla kan använda dem, eller "stängd", i vilket fall ett lösenord behövs . Ett område hissad i trådlös åtkomst kallas ofta en trådlös hotspot . Det görs försök pågår att omvandla hela städer, till exempel San Francisco, Portland, och Philadelphia, i stora trådlösa hotspots. Många av dessa planer kommer att erbjuda gratis, annons-stöttat tjänst eller annons-fri tjänst för en liten avgift. San Francisco nyligen valde Google för att förse det med ett trådlöst nätverk.

Wifi-tekniken använder radio för kommunikation, vanligtvis arbetar med en frekvens på 2,4 GHz. Elektronik som är "WiFi Certified" är garanterade att samverka med varandra oavsett märke. Wifi är en teknik som tillgodoser de lätta datasystem för framtiden, som är rörliga och utformade för att konsumera minimalt med ström. Handdatorer, bärbara datorer och olika tillbehör är utformade för att wifi-kompatibla. Det finns även telefoner under utveckling som skulle växla från mobilnät till WiFi-nätverk utan att släppa ett samtal.

Ny wifi-teknik kommer att sträcka varierar från 300 meter (91,5 meter) till 600 fot (183 meter ) och därefter, medan öka dataöverföringshastigheter. De flesta nya bärbara datorer kommer nuförtiden är utrustade med interna kort för trådlösa nätverk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.