Vad är Tillstånd Baserat E-postmarknadsföring?

Företag som skickar e-post med bara till de kunder som har bett att få ett sådant tillstånd korrespondens praxis baserade e-postmarknadsföring. Dessa kunder måste opt-in, eller begära att få dessa e-postlistor distribution. Opt-in e-postkampanjer reklam i allmänhet har högre öppen och omvandlingsfrekvens än oombedda massmail.

Den öppna Frekvensen är förhållandet mellan antalet öppnade mail, jämfört med det totala antalet e-postmeddelanden som skickades. Den omräkningskurs är antalet försäljningar som genomfördes som en följd av e-kampanjen, jämfört med det antal mejl öppnas av kunder. Båda typerna kan användas för att spåra olika typer av information.

Oönskad e-post, sk SPAM, inte får god svarsfrekvens, och anses vara störande av många konsumenter. Sådana e-postmeddelanden kan också förstöra ett företags image. I USA var SPAM gjort olagliga Genom att kontrollera Assault icke-Beställd Pornography and Marketing (CAN-SPAM) Act från 2003.

Tillstånd baserade e-marknadsföring är mycket billigare än att producera en direktreklam kampanj som ska skrivas och skickas. E-kampanjer är också mycket riktade, vilket kan leda till bättre svarsfrekvens. Med tillstånd-baserade e-postmeddelanden är företaget som endast saluför till konsumenter som särskilt bett att få information om företagets produkter.

Företag kan bygga sin egen opt-in e-postlistor, eller köpa en tjänst e-blast från en annan företag. E spränga tjänsteleverantörer skicka e-post endast till konsumenter som har bett att få olika e-postmeddelanden baserat på deras individuella intressen. Många leverantörer fokuserar enbart på att tillhandahålla opt-in reklam e-post till andra företag. Detta ger tillåtelse baserad e-postmarknadsföring användare olika alternativ för att öka försäljningen för en relativt låg kostnad.

Företag använder ofta en dubbel opt-in-system för att öka tillstånd baserat email resultat marknadsföringskampanj. I en dubbel opt-in-system, ber kunden att få e-post och ger en e-postadress. En bekräftelse skickas till kunden med en aktiveringslänk. När kunden öppnar e-post och klickar på länken, får kunden prenumererar på e-postlistan.

dubbel opt-in förfarande bidrar till att det i själva verket den kund som lämnat e-postadress. Det påminner också kunden att de prenumererar på e-postlistan. Denna påminnelse hjälper kunden bestämma att mejl i framtiden är inte oombedda massmail. Denna påminnelse bidrar till att öka öppen priser.

Ett annat sätt företag kan förbättra tillstånd baserad e-resultat för marknadsföringskampanjer är genom att införa fri mervärde information i e-postmeddelanden. Till exempel kan ett livsmedelsföretag ingår barbeque recept tillsammans med ett erbjudande om att spara på sin nya barbequesås. Den tillagda information ger e-postmottagare information de kan använda om de är på marknaden för en ny sås.

Även om detta kan inte leda till en omedelbar försäljning, skapade e-post goodwill med kunden genom att tillhandahålla gratis information. Detta kommer att locka kunden att öppna nya meddelanden. En av de e-postmeddelanden kan leda till en försäljning.

Företag kommunicera innehållet i e-post i ämnesraden. Ämnesraden måste ge mottagaren en anledning att öppna e-postmeddelandet. Innehållet i e-post måste relateras till ämnesraden. Vanligtvis kunder som känner de luras att öppna ett mail kommer inte att göra ett köp.

Det är också viktigt, och krävs i CAN-SPAM Act, för företaget att lämna information om hur man blir borttagen från tillstånd baserad e-postmarknadsföring lista. Denna information, tillsammans med företagets kontaktuppgifter, bör inkluderas i varje e-post. Göra unsubscribe processen enkelt för kunden kommer att skapa god vilja för företaget också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.