Vad är SS7?

Medan begreppet SS7 ofta används i USA, är det inte ett godkänt akronym runt om i världen. Här är några fakta om natur, funktion och tillämpningar av SS7-teknik över hela världen, inklusive de andra namn för systemet.

Med ett korrekt namn Signaling System # 7, SS7-tekniken är en uppsättning av signalering protokoll som utvecklats speciellt för protokoll telefonsamtal. Ursprungligen utvecklades av AT T år 1975, dessa protokoll i dag ger ligger till grund för allmänt tillgängliga kopplade telefonnät runtom i världen. Det namn som används för att identifiera de protokoll som varierade från plats till plats. Till exempel är SS7 tekniken kallas bara C7 i Storbritannien, CCSS7 i andra delar av Nordamerika, och på senare tid som ITU-T i andra delar av världen.

SS7 var ursprungligen avsedd att ersätta tidigare signalering teknik som började uppleva fler misslyckanden eftersom efterfrågan på tal fortsatte att öka världen över. Med tidigare versioner av signalsystem protokoll, utgjorde grunden en in-band signalering process där det gäller att starta processen för att inleda samtal har aktiverats genom uppspelning av speciella toner i linjerna. Kallas bärare kanaler, blev denna äldre teknik problematisk tonvalstelefon teknik ledde till personer upptäcka de kunde kringgå de särskilda nycklar som används av aktörerna för att inleda dessa protokoll. Enheter som kan avge en serie toner och således träffa på en fungerande kombination började orsaka en hel del förvirring och i vissa fall skulle överbelasta en redan upptagen kommunikation nätet.

SS7-tekniken löser båda problemen samtidigt. Genom att flytta in signalering protokoll som skyddades och ut ur band, var det inte möjligt att emulera toner längre att utlösa telefoni aktivitet. Detta eliminerade effektivt kapning av telefonen kanaler och frigörs de meddelanden nätet att behandla berättigade krav på talkommunikation. Den expansion till utanför bandet toner gjorde också en utbyggnad av mobiltelefonnät i ett antal länder möjligt, eftersom nya kanaler kan läggas till vid behov.

SS7 gjorde också en hel rad nya tjänster som är tillgängliga för abonnenter. Till exempel har många av oss vant sig vid att använda stjärna (*) kommandon för att ringa ett sista nummer, kolla kopplingston eller tillgång en röstbrevlåda. Skapandet av SS7 ledde också till ett antal stödtjänster som kunder av olika ljud-byråer konferenssamtal kan njuta av, till exempel möjligheten att ringa upp en deltagare, signal för telefonisttjänster, inleda en inspelning, och en förteckning över andra alternativ som hjälper till att kontrollera konferensen.

Med äktenskap av tal och Internet, SS7 har visat sig vara helt kompatibel med online-alternativ telefon, med hänsyn till vad som kallas byta till särskild tjänst utan problem. Med andra ord, någon som använder en Internet-telefon är fortfarande att kunna ringa någon som använder traditionella fasta nät, med ingen försämring klarhet i ljudet. Detta är möjligt på grund av SS7-protokollen, liksom den ökande användningen av Voice over Internet Protocol (VoIP) för att bearbeta internationella telefonsamtal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.