Vad är SDIO?

Secure Digital Input /Output (SDIO) är en viktig standard för enheter som har utbytbara minnet alternativ. I dagens exploderande värld av bärbar elektronisk utrustning, det är ett stort antal faktiskt.

Memory lagras på olika enheter. Portabel och icke-bärbara enheter lagra information om både interna hårddiskar och externa hårddiskar. Externa hårddiskar har olika grader av bärbarhet, främst på grund av storleken på diskarna.

Ett sätt att lagra minnet är på en mindre hårddisk. Dessa kommer i ett par former och storlekar. Heter ett Memory Stick. En annan kallas ett Secure Digital (SD) kort. Det är här SDIO kommer in i bilden

En SDIO-kort är en avancerad form av ett SD-kort. En SDIO-kort kan innehålla mycket mer än bara datafiler. Faktum är att många SDIO kort ungefär en mini dator eller en kraftfull programvara. SDIO-kort kan driva Bluetooth ®-adaptrar, Global Positioning System (GPS) mottagare, TV-tuners, kameror, skannrar, skrivare röst, och till och med fingeravtrycksläsare. Alla dessa SDIO kort har en uppsättning funktioner.

En utmärkt som använder SDIO-kortet är smartphone, den kraftfulla handhållna enhet som ger bildhantering, musik, video, e-post och kanske till och med Internet, med hjälp av telefonens cellulära anslutning eller ett närliggande WiFi hotspot. Smartphones är i vissa fall ett steg ifrån en bärbar dator. Eftersom de erbjuder alla dessa funktioner, de har hög minne behov.

Många bärbar elektronik apparater har "slots" i vilken användare sätter käppar eller kort med olika lagringskapacitet för att överföra data i båda riktningarna. Slots är oftast egna, godtar bara en form av bärbara datalagringsenhet. Adaptrar som innehåller mer än en plats finns tillgängliga, men facken själva är hängivna.

En bärbar enhet med ett SDIO-kortplats kan godta båda SDIO-kort och SD-kort. Det omvända är inte sant, på samma sätt som en Universal Serial Bus (USB) 2. 0-port kan möjliggöra en USB 1. 0-enhet men inte vice versa. Äldre teknik inte kan ta emot uppdateringar.

SDIO kort skapades för att fylla en växande efterfrågan på multimedia. I själva verket är ett SDIO kort en blandning av ett SD-kort och ett I /O-enhet. Denna typ av kombination är allt som finns i portabel elektronik utrustning, särskilt som de enheter erbjuder mer och mer high-definition eller högupplösta funktioner och därför kräver mer och mer minne. Större minne kräver en större minne lagring, och SDIO kort fyller att räkningen ganska bra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.