Vad är SAPI?

Speech Application Programming Interface (SAPI) är ett ljudgränssnitt som utvecklats av Microsoft. Avsedd för användning inom Windows operativsystem, tanken bakom SAPI var att göra det möjligt att använda talsyntes och erkännande av den funktion av olika Windows applikationer. Olika versioner av Speech API har släppts sedan den första versionen dök upp i 1995. Vissa är standard med alla Windows operativsystem, medan andra är anpassade för användning med specifika program.

Tillämpningen av SAPI breddar utbudet av konsumenter som kan njuta av med Windows baserade program. På grund av den taligenkänning aspekten av SAPI, är det möjligt för personer som kan vara fysiskt begränsas av tillfällig eller permanent villkor för att fortfarande arbeta med ordbehandlingsprogram och andra grunderna. Samtidigt har SAPI förmågan att översätta text till det talade ordet. Denna funktion kan vara särskilt för personer med nedsatt syn, och gör det möjligt att interagera med innehållet på en webbplats eller helt enkelt att kunna njuta emot e-post från vänner och släktingar.

I de tidigaste versionerna av SAPI, var möjligheten av gränssnittet något låga i kvalitet jämfört med de versioner som används i dag. Programmering tillåtet för att skapa ljud som var något robotliknande karaktär. Även effektivt för sin tid, innovationer i senare versioner förbättrat kvaliteten på rösten reproduktion att inkludera ord som uttalades av människor och arkiveras för att användas av programmet när det behövs. När en SAPI röst är inte elektroniskt skapade, personer som utbildats för röst arbetet ofta används för att skapa dessa arkiv. Till exempel en musiker som gör en levande gör radio tillkännage eller röst över arbetet för reklam i TV skulle vara en utmärkt kandidat för att skapa text till tal arkiv som kan användas av SAPI.

Den senaste versionen av SAPI innehåller ett antal förbättrade funktioner. Bland dem är förmågan att anpassa hastigheten, volym och tonhöjd rösten, samt förbättra uttalet. Semantiska tolkningar möjligheten att få definitioner av ord som inte är lätt att förstå. Nya versioner av SAPI släpps varje åren, med varje version som erbjuder vissa förbättringar eller förädla befintliga funktioner som gör gränssnittet allt mer användbart i ett antal tillämpningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.