Vad är Pong?

Pong är ett spel som släpptes för Atari-plattformen 1972. Även andra tv-spel hade skapats före Pong, det var den första populära TV-spelet utvecklas. Pong, som inspirerades av sporten i ping-pong, var revolutionerande eftersom dess grafik var kan svara på realtid reaktioner från användaren. Genom dagens videospel normer, är Pong långt ifrån vad spelare förvänta sig i form av grafik och spelbarhet.

Spelet bestod av två linjer, en på vardera sidan om TV-skärmen, en streckad vertikal linje ner mitten av skärmen som fungerade som ett nät och en boll som var fyrkantig, eftersom tekniken inte var tillgänglig för att ge det en runda utseende. De linjer på vardera sidan av skärmen representeras varje spelares paddel, som han eller hon att slå bollen tillbaka till sin motståndare. Trots sin enkelhet, var Pong mycket populära både som ett arkadspel och ett spel att spela på Atari hem konsolen system. Målet med spelet var att så många poäng som möjligt genom att tvinga bollen gå förbi motståndarens paddel.

Spelet ansågs innovativa och avancerade för sin tid, eftersom det tillät spelaren att studsa bollen på paddeln och bollen reagerade på olika sätt beroende på vilken kraft och vinkel träffen mot paddeln. Pong var också avancerade eftersom två spelare kunde välja att spela mot varandra, eller en spelare kan spela mot datorn. När du spelar spel mot en dator är vanligt med dagens mått var begreppet relativt nytt när Pong infördes.

Sedan den första versionen av Pong släpptes, har flera nya versioner släppts. Två av dessa versioner, Pong Dubbel och Quadrapong, tillåtas upp till fyra spelare att spela samtidigt. Dessutom har flera andra tillverkare arbetat för att skapa sina egna versioner av Pong i ett försök att kombitrafik på dess framgång. Detta var möjligt eftersom Atari inte hade upphovsrätt deras INBRINGANDE produkt. Pong i dess många varianter var ett populärt spel val i USA ända fram till slutet av 1970 och började inte förlora sin popularitet i Europa fram till början av 1980-talet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.