Vad är POP?

POP står för Post Office Protocol och är en av de tekniker som används för att alla viktiga medel för kommunikation: e-post. Liksom många andra datorrelaterade saker, kräver e-post ett särskilt språk för e-post tas emot eller skickas. POP är en av de tekniker som gör att e-post som skickas från var som helst i världen för att hamna i inkorgen.

När en person skickar ett mail till din adress, är det skickas över Internet, och så småningom hamnar på din e-postserver. För att din dator för att få den posten den måste följa ett visst protokoll. POP tillåter din dator att prata med e-postserver och sedan hämta alla meddelanden varje gång du ansluter.

En av fördelarna med POP är möjligheten att ladda ner alla dina meddelanden på en lokal dator. På så sätt kan du visa dina meddelanden på språng, utan att ha en levande Internet-anslutning. Innan en flygning, kan en användare komma åt alla sina mejl och sedan visa dem via en bärbar dator i planet när en Internet-anslutning kan begränsas eller saknas.

Den andra gynnas av POP är för e-postservrar med begränsad lagringskapacitet utrymme. Till exempel kan ett litet företag har endast en liten e-postserver för hela sin personal. Om varje person regelbundet nedladdningar alla hans eller hennes e-post till en lokal dator, sparar det bolaget från att behöva investera i mer lagringsutrymme.

Naturligtvis finns det alltid nackdelar, och POP är inget undantag. Post Office Protocol är inte det perfekta valet för den alltmer rörlig befolkning med mer än en dator. När e-post är hämtade ur e-postserver, bosatt den permanent på den lokala datorn om det skickats någon annanstans. Så en kontorist tillgång till e-post på kontoret kommer inte att kunna visa sedan e-post igen hemma, eftersom alla e-post kommer att lagras på kontoret maskinen. Andra lösningar som har detta problem inkluderar IMAP och Microsoft Exchange Server e-postkonton. Denna teknik tillåter all e-post kan läsas direkt från en server, så alla e-postmeddelanden tillgängliga oavsett vilken dator användaren använder. Nackdelen med detta är att om det finns en Internet-avbrott, då blir det ingen tillgång till e-post alls.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.