Vad är PHP?

PHP står för PHP: Hypertext Preprocessor, med PHP står för personliga hemsida [Verktyg]. Denna typ av akronym är känd som en retronym. Ursprungligen, i 1994, var det språk utformat som en liten uppsättning binärer används för att samla några grundläggande trafikinformationen för webbplatsen. År 1997 tolken skrevs av två israeler och namnet ändrades till det nuvarande förkortningen-det är fastställt att Hypertext Preprocessor var en avgjort mer acceptabel namn i affärsvärlden.

PHP är ett open-source språk , används främst för dynamiskt webbinnehåll och serverbaserade tillämpningar. Det är ofta pekar på som den främsta konkurrenten med:
  • Microsofts C #-Visual Basic. NET-ASP familj,
  • Suns Java-JSP
  • Macromedias ColdFusion
  • CGI-Perl

PHP har många open-source bibliotek som ingår i kärnan bygga, och många fler finns tillgängliga. Extensions finns till för att hjälpa PHP gränssnitt med ett antal system, inklusive IRC, ett antal komprimeringsformat och Windows API. Andra anknytningar finns till för att låta PHP generera filformat på-the-fly, till exempel en populär utvidgning som tillåter PHP för att skapa Macromedia Flash-filmer.

Sedan version 3 har PHP integrerat objektorienterade funktioner. Version 5 bygger huvudsakligen på denna begränsade funktionalitet, och PHP har nu robust objektorienterade funktioner, däribland gränssnitt, undantag, förstörelse, och sammanfattningar.

PHP nått utbredd popularitet med version 4, utgiven 2000. År 2004 PHP 5 var debuterade, och det är nu som en början språk som används för server-side-scripting.

Utan tvekan en stor del av dess popularitet beror på dess relativa lätt att lära sig, och dess ökända slapphet. Arrayer och variabler i PHP kan hålla alla typer av föremål, behöver variabler inte förklaras, och syntaxen är anmärkningsvärt enkel.

Till skillnad från många språk, t. ex. C # eller Perl, som i första hand en följd av mer generalist programmerare, många PHP-programmerare vet inget annat språk. Detta ibland får det att avfärdas som en mindre språk, men dess växande popularitet och de många kraftfulla och effektiva anläggningarna byggdes använder den som en struktur verkar för att skingra denna myt.

PHP har ibland kritiserats för vad som ses av vissa som säkerhetsbrister, jämfört med språk som ASP. Brist på lättbegriplig felmeddelanden, ett ibland överdrivet robust konfigurationsfil, och ett klart ofullständig uppsättning inbyggda funktioner är också pekat på som områden som skulle kunna utnyttja kraftig förbättring.

Utveckling går snabbt dock och vid varje följande bygga verkar PHP för att hantera fler och fler av de problem som tas upp av öppen källkod.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.