Vad är MVC?

MVC eller Model View Controller, är en teknik som används i programmet. Dess grundläggande syfte är att bygga en skillnad mellan hur programvaran hanterar data, och det sätt den programvara interagerar med användaren. Denna distinktion innebär att processer kan hanteras, utvecklas och kontrolleras separat, vilket kan vara effektivare.

Processen bygger på idén om att på enklaste nivån genomför alla program utför samma tre- invärdet. Först en användare ingångar data, då programvara behandlar uppgifterna och slutligen programvaran output resultaten som en ny uppsättning data. Ett mycket grundläggande exempel på detta är en användare att skriva "2 +2 =" i en räknare, räknaren träna svaret, och sedan miniräknaren visar "4. "

I MVC systemet, hur datorn hanterar data är känd som modell. Produktionen av resultaten kallas uppfattning. Indata av användaren är känd som den registeransvarige. Det är viktigt att komma ihåg att sikten och styrenheten är de delar av programmet som styr in-och utdata. Villkoren brukar inte hänvisa till fysiska objekt, till exempel ett tangentbord eller bildskärm.

Syftet med att använda MVC är att göra det enklare att isolera olika delar av en programvara process. Genom att använda systemet, är ett program faktiskt delas upp i tre delar: databehandling, ingång processen och resultatet processen. Detta innebär att förändringar i en del av programmet kan göras smidigare utan att även skriva om andra delar av programmet.

Modellsystemet View Controller anses allmänt ha varit pionjär i ett programmeringsspråk titeln Smalltalk. Skapad på 1970-talet på Xerox, var Smalltalk delvis syftar till att lära människor om objektmodellen av beräkningar. Enkelt uttryckt, som innebär att bryta ner en computer uppgift i separata delar och bygga programmet kring hur dessa delar samverkar. Smalltalk var också ett exempel på dynamisk programmering, där ett program kan komma att ses även när den är igång.

MVC-systemet används ofta i webbaserad programvara typ som används i dynamiska, eller interaktiva, webbplatser. I dessa situationer är att se kod, exempelvis HTML, som genereras av programvaran efter bearbetning en fråga. Till exempel, på en sökmotor, skulle sökrutan vara den registeransvarige och resultatsidan vyn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.