Vad är MPP?

massivt parallell bearbetning eller MPP, är strukturerad och mycket samordnad behandling av ett enda program av mer än en processor. Alla processorer som deltar i driften fokusera på olika aspekter av programmet, och använda sig av separata minne och verksamhetssystem. De processorer samverkar med varandra genom att använda meddelandetjänster mjukvara som är konfigurerad att tillåta förädlare att hålla kontakten även som varje processor enhet fungerar på den tilldelade aspekten av det övergripande programmet.

Valfritt antal processorer kan utnyttjas som en del av massivt parallella bearbetning. I själva verket är det inte ovanligt att mer än två hundra processorer att arbeta på samma program samtidigt. Beroende på komplexiteten i ansökan, kan tillägg av fler processorer öka kraftigt den hastighet med vilken programmet är likställda och utnyttjas. Vanligtvis har det antal av flera processorer som kommer att anställas för att tillämpa kommer att bero både på grund av programmets karaktär och det sätt på vilket programmet skall användas i omvärlden.

Massivt parallella processorer är normalt konfigurerad för att fungera tillsammans med andra processorer så finns det få eller inga särskilda program som måste göras med processorer själva. Den verkliga utmaningen är att skapa mode av funktion mellan databasen och MPP-systemet. Programmerare som har i uppdrag att inrätta den största möjliga produktionen kommer således inför utmaningen att konfigurera den centrala databasen så att data kan delas mellan processorerna utan att bromsa förmåga slutanvändare att få tillgång till, lägga till och uppdatera data i databasen . Denna åtgärd innebär omsorg om detaljerna, och bör inte försöka med någon som inte är bekant med MPP funktioner.

Ibland kallas en delad ingenting eller löst kopplade system är MPP ett bra verktyg när man vill lätt hänvisning flera databaser som finns på en viss server så att användarna kan göra breda sökningar för att lokalisera information som behövs. Dessutom kan MPP fungera även med system för datalagring, som bara bidrar till att utöka omkrets av sökfrågan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.