Vad är IMAP?

fler människor i dag reser mer än någonsin tidigare. Detta är förvisso sant för affärsmän, som med hjälp av bärbara datorer och handdatorer och mobiltelefoner, kan ta sitt arbete med dem lätt. Även e-post är lätt att transportera, tack vare modern teknik som skapar e-post tillgång även på mobiltelefoner.

Denna typ av e-post tillträde skulle inte vara möjlig utan Internet Message Access Protocol, eller IMAP. Denna typ av teknik gör det möjligt för människor att skicka och ta emot e-post via en central server, utan att behålla e-post på en viss enhet. IMAP är särskilt värdefullt för resenärer som kan ha en e-post "hemmabas" för en stationär dator hemma eller på kontoret men vill ha tillgång till e-post på resande fot.

Principen bakom IMAP är att en klient e-post lagras på en central server. Kunden kan sedan få tillgång till en kopia av e-post på hans eller hennes personliga enhet. Även e-post som skickas från den personliga enheten går via den centrala servern, som för register över dem. Vissa e-postprogram kan kräva att ändra inställningar för att göra detta möjligt, men IMAP förvisso ger människor ett alternativ. Många populära webbsidor erbjuder IMAP-baserad e-post som en del av en Web "medlemskap. " Några av de mest kända av dessa är Yahoo, Google och Microsoft. Var och en av dessa leverantörer erbjuder webbaserade e-post som kan nås via en Internet-anslutning och underlättar webbaserade funktioner med hjälp av IMAP.

IMAP sparar säkert folk krångel med att hålla reda på all e-post på en dator. Människor som reser mycket njuta särskilt tillgänglighet och funktionalitet IMAP. Personliga enheter som mobiltelefoner kanske inte kan visa vissa bilagor till olika e-postmeddelanden, men många kommer att acceptera att trade-off för att underlätta e-tillgång på resande fot.

En annan fördel med IMAP för kunder är att de inte behöver oroa sig utrymme för alla dessa e-postmeddelanden. Speciellt för personer som skickar och svarar på hundratals e-postmeddelanden per dag, är detta en praktisk funktion, eftersom den centrala servern lagrar e-post inom sitt minne systemet. En ännu större fördel är att en webbaserad IMAP leverantören också kommer att ansvara för den närstående bandbredd och andra kostnader för att tillhandahålla den e-funktionalitet. Enskilda kunder kan ha att betala en viss avgift som följd, men det är inte alltid fallet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.