Vad är HFC?

Internet är många saker dessa dagar, men oavsett hur många nya funktioner som uppfunnits för Internet kapacitet, är behovet fortfarande av största vikt för kablar för att ansluta dessa Internet-relaterade maskiner och att sända dessa signaler. Liksom revolutionen i datorn använder, konstruktion och funktion Datakablar har tagit steg framåt under senare år. Vad används för endast små mängder data har nu till uppgift att överföra bredbandig dataströmmar. Det är här HFC kommer in

HFC står för Hybrid Fiber Coax , en typ av överföring som görs över både koaxial och fiberoptisk kabel. De uppgifter som överförs via HFC kablar traditionella bokstäver och siffror, naturligtvis, men det innehåller också nyare teknik data såsom strömmande ljud och video och telefonsamtal via internet. Det som tidigare endast kabel-TV-signaler överförs via koaxialkablar har nu blivit bredband signaler skickas över HFC kablar. Den e-post och filer sändningar också, och med bredbandskapacitet av HFC, kan sändningar bli så stort som det behöver vara.

HFC kablar är med nödvändighet två riktningar. Till skillnad från enskilda koaxialkablar eller enskilda fiberoptiska kablar, som är konstruerade för att endast nedströms trafik, är HFC kablar tillverkade för att hantera dubbelriktad trafik, eftersom en full Internetanslutning Tjänsten kräver att innehållsleverantören att validera sign-ins kunder. På detta sätt HFC kablar är nästa generation av kablar för dataöverföring.

HFC brukar finnas i form av ett nätverk, t. ex. ett kabel-tv-bolag, som använder fiberoptiska kablar på slut att överföra uppgifter till kunder som har koaxialkablar på slutet. Detta är känt som en "stam-och-gren" system, med kabeln företaget som stammen och kunder att grenarna. I dessa tider av konglomerat, många kabel-TV-företag erbjuder mycket mer än traditionell television. De överföra video, ljud och Internet-tjänster, och för detta använder de HFC kablar. Sådana nätverk brukar också använda kabelmodem, som är byggda för DOCSIS standarder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.