Vad är FXS?

En av de heta nya inlägg i det i dag är VoIP, vilket står för Voice over Internet Protocol. I princip kan du använda Internet för att ringa ett telefonsamtal, vilket innebär att du betalar bara din tillgång avgift, vad det nu kan vara. För att göra ett VoIP-samtal måste du använda en enhet som fungerar som en gateway mellan din telefon och Internet. Denna gateway är vanligtvis en dator, men det kan också vara en FXS.

FXS står för Foreign Exchange Station, och det är det nya meddelandet Age version av en telefonväxel. Det är inte så uppenbart nu att de flesta samtalen är direkt ringa, i gamla dagar, uppringda dig till en operatör och berättade för honom eller henne vilket nummer man ville vara ansluten till, operatören skulle sedan slå numret och koppla dig till ditt avsedd chat partner. Du kanske inte inser det i modern tid, men telefonsamtal fortfarande äga rum på det sättet, i dag, men växeln är ett automatiskt en.

En FXS är en fysisk enhet, en telefon gränssnitt, som ger batteriet, en kopplingston, och en ring. Med nödvändighet måste den ansluta till en FXO enhet. FXO står för Foreign Exchange Office. I ett samtal med operatören, är du tillgång till FXS och han eller hon läser från FXO.

För att ringa ett samtal, måste du ansluta en FXS enhet till en FXO enhet. Om du plockar upp en analog telefon och ringa, då detta sker automatiskt. Om du gör ett VoIP-samtal, då processen sker automatiskt också, men den använder olika program och funktioner för att göra det.

De flesta VoIP metoder hanteras av mjukvaran dessa dagar, och denna programvara ingår FXS funktionalitet. Du kommer åt din dator eller din mobiltelefon med hjälp av programvara med inbyggd FXS, och samtalet kopplas till din konversation TARGET via en Internet-baserad FXO. I den sköna nya värld av VoIP, vi använder ny teknik för att göra samma gamla sak.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.