Vad är FTTH?

FTTH, eller fiber till hemmet , hänvisar till fiberoptisk kabel som ersätter den vanliga koppartråden i den lokala Telco. FTTH är önskvärt eftersom det kan ta snabba bredbandstjänster integrering av tal, data och video, och kör direkt till kopplingsdosa vid hem eller byggnad. Av denna anledning är det ibland kallas Fiber To The Building eller FTTB.

Traditionella koppar telefonledningar göra analoga signaler, telefon utrustning, inklusive faxapparater. Analog teknik är av naturen en mindre exakt signalering teknik än digital teknik. Även multiplexing har gjort digitala signaler sändas i flera kanaler över kopparledningar, är fiberoptisk kabel överlägsen för att vidarebefordra dessa signaler och möjliggör snabbare överföringshastighet och praktiskt taget obegränsad bandbredd. Detta öppnar dörren för bättre Internet-hastighet, streaming video och andra krävande applikationer.

Internet använder en ryggrad av fiberoptiska kablar som kan leverera otroliga bandbredd. Denna inneboende förmåga gör Internet en utmärkt källa för att främja nätverksteknik som kan föras till hemmet eller företaget. De flesta abonnenter, dock logga in på nätverket via kopparledningar med begränsad kapacitet. Detta skapar en flaskhals för att främja teknik som alltmer kräver större bandbredd. FTTH rättar till denna.

fiberoptiska kablar är tillverkade av glasfiber som kan överföra data vid hastigheter över 2,5 gigabit per sekund (Gbps). FTTH tjänster erbjuder ofta en flotta av planer med olika hastigheter som pris beroende. I nedre delen av skalan, en serviceplan kan erbjuda hastigheter på 10 megabit per sekund (Mbps), medan typiska DSL (Digital Subscriber Line) tjänst körs på befintliga kopparledningar är 1. 5 Mbps. En dyrare FTTH plan skulle kunna erbjuda dataöverföringshastigheter på över 100 Mbit /s-det är ungefär 66 gånger snabbare än vanlig DSL.

FTTH är kostnadseffektivt oöverkomlig i många fall. Installera FTTH kan vara dyrt, och månadsavgiften för bredbandstjänster därefter kan också vara avskräckande, även om dessa siffror varierar kraftigt. Kostnad kommer sannolikt att sjunka med tiden som FTTH blir allt vanligare.

grund av de kostnader och logistiska svårigheter att ersätta befintliga kopparledningar i vissa områden, FTTH oftare installeras i nybyggda samhällen som en la säljande huvudnummer. Installera FTTH höjer värdet av befintliga fastigheter.

FTTH kan installeras som en punkt-till-punkt , eller som en passiva optiska nätverk (PON) . Den förstnämnda kräver att leverantören har en optisk mottagare för varje kund inom området. PON FTTH använder en central transceiver och splitter för att rymma upp till 32 kunder. Optisk elektriska omformare, eller OECs, används för att omvandla signaler till gränssnitt med koppar ledningar där det behövs.

FTTH skiljer sig från fiber till Curb (FTTC) i FTTC inte köra direkt till hemmet eller byggnaden. I stället går till trottoaren, och den sista delen av kablar till enskilda byggnader är fortfarande koppartråd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.