Vad är E?

E är helt enkelt en förkortad form av elektronisk post, ett protokoll för att ta emot, skicka och lagra elektroniska meddelanden. E-post har blivit populär med spridningen av Internet. I många fall har e blivit föredras som metod för kommunikation.

Även om det finns en viss grad av osäkerhet om när e-post uppfanns, är pappa till den moderna versionen allmänhet anses vara amerikanska Ray Tomlinson . Innan Tomlinson, kan meddelanden skickas mellan användare utan endast de anslutna till samma dator. De kunde inte vara inriktade på en viss person. Tomlinson utarbetat ett sätt att hantera e-post till vissa användare och därmed krediterades för en av de viktigaste kommunikationen uppfinningar i den 20: e talet.

Tomlinson idé var att identifiera namnet på användaren och datorn där de fanns. Som en följd av detta var grundläggande formel för att lösa ett email användarnamn @ usercomputer. Denna standard har inte förändrats under åren, andra än användaren datorn nu vanligtvis ersätts med namnet på en e-postleverantör. I många fall är detta samma som användarens Internetleverantör.

Inverkan av e-post kan inte överskattas. USA Postal Service, till exempel konstaterar att den hanterar 212 miljarder försändelser per år. Många källor har nästan att många e-postmeddelanden som skickas fram och tillbaka varje dag. Med andra ord hanterar e-post mer än 300 gånger den mängd mail av de största postsystemet i världen.

I många fall kan användarna ta emot, skicka och lagra e-post baserat på en av två standarder, SMTP eller POP. SMTP står för enkelt budskap protokoll för överföring. POP står för Post Office Protocol. Även om det finns en viss mängd osäkerhet kring vad dessa två protokollen menar, är förklaringen ganska enkel. POP är ett protokoll för lagring av e-post. SMTP är ett protokoll för att skicka och ta emot.

I början, e-post användning krävs med ett program tillägnat ansökan, eller åtminstone ha en leverantör e-posttjänst med ett system som inrättats för att hantera det. Programvaran för ansökan kallas e-postklient programvara. Några vanliga programmen innehåller: Microsoft Outlook, Outlook Express, Thunderbird, Opera Mail, Eudora och Pegasus Mail. Många är tillgänglig gratis genom öppna källor.

Förutom att få tillgång till elektronisk post via e-post klientprogram, har blivit Webmail också mycket populära. De flesta e-postleverantörer erbjuder detta som en ytterligare fördel, där användaren kan komma åt sin brevlåda på Internet. Vissa e-tjänster är särskilt utformade med hjälp av World Wide Web som primärt gränssnitt. Dessa områden, såsom Yahoo! Mail, har Gmail och Hotmail blivit mycket populärt, eftersom de erbjuder privatpersoner en möjlighet att öppna ett e-postkonto utan kostnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.