Vad är CTI?

Datorer dessa dagar utför allt fler funktioner som traditionellt har utförts på andra sätt. Ett exempel på detta är att använda en dator för att ringa ett samtal. Detta kallas dator-telefon integration eller CTI.

En viktig form av CTI som har mycket i pressen dessa dagar är VoIP, eller Voice over Internet Protocol. Då används en Internet-anslutning och en dator för att ringa ett samtal. VoIP är en form av CTI, men det är ingalunda den enda. CTI har mer traditionella former.

En av de mer traditionella former av CTI är när en dator fungerar som ett callcenter. Datorer kan ersätta mänskliga operatörer, dirigering av samtal från ringer till mottagaren. Och det är inte bara telefonsamtal. CTI innebär att överföring och mottagning av fax och ovan nämnda telefonsamtal via internet. Detta innefattar e-post också, eftersom överföring av ett e-postmeddelande härmar ett telefonsamtal. CTI erbjuder också funktioner som traditionellt förekom på icke-datoriserat telefoner, bland annat nummerpresentation, vidarekoppling, röstbrevlåda, och telekonferenser.

Teknisk, CTI arbetar via en särskild applikation som hanterar samtal varje steg på vägen. Detta gör naturligtvis möjligt arkivering och spåra data telefonsamtal, inklusive antalet kallade, längd på samtal, avgift för samtal, och så vidare. Oavsett om användaren vill det eller inte, detta är uppgifter där för att ta.

I sin enklaste form är CTI en person som ringer en annan person och använder en dator att styra samtalet. I detta fall är det CTI ansökan brukar det som kallas första person kontroll. Den person som ringer styr form och funktion i CTI, och mottagaren behöver inte ha en CTI program eller anordning för att ta emot samtalet.

Den mest komplexa formen av CTI är ett call center, som kan hantera hundratals, tusentals, eller miljontals samtal om dagen. Teletjänstcentraler har normalt CTI enheter och tillämpningar överallt, spårning, underlätta och arkivering telefondata. Detta kallas tredje part kontroll, vilket innebär att varken den som ringer eller den mottagande parten har kontroll över CTI process men att denna kontroll vilar i händerna på call center.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.