Vad är CICS?

När du tänker på Big Business, tror att du av Fortune 500 företag. När du tänker på Big Business mjukvara, tror du de företag som IBM och Oracle. Det är IBM i detta fall som är upphovsman till CICS, kundinformation Control System, som även används av en mängd olika finansiella institut, högskolor och universitet, airline bokningssystem, försäkringsbolag, flygledningssystem, och statliga och nationella regeringar.

CICS är en transaktionsbearbetning system som kan hantera både små och stora antal transaktioner, även om den är avsedd främst för stora mängder. Den översta transaktionsnummer hittills registrerats är i flera tusen per sekund. Funktionerna sträcker sig från traditionella stordatorer till online parti aktivitet också.

Inte en att hamna på efterkälken, har IBM versioner av CICS som är webbaserat och innehåller Enterprise Java Beans. Långt ifrån bara en transaktion handler utför CICS alla möjliga andra viktiga fungerar också, bland annat synpunkter batch-jobb, katalog uppdatering domänadministration, och tillämpning överbrygga. Detta är ett kraftfullt system.

CICS utvecklades och körs i huvudsak på IBM: s 64-bitars z /OS, även om det kan köras på andra operativsystem, inklusive z /VSE, I5, och OS /2. Liknande system kan också fungera på tredje part OS-system, däribland AIX, Linux, Mac OS och Windows. De allra flesta CICS-system är dock drivs av Big Blue. Ursprungligen utvecklades i USA år 1969 för små och medelstora stordatorsystem, beror CICS nu sina uppdateringar för företag och andra massiva-system protokoll till programmerare som arbetar i Förenade kungariket. Den senaste versionen är CICS Transaction Server version 3. 1 för Z /OS, som lanserades 2005.

uttalet av förkortningen är inkonsekvent över hela världen. I engelskspråkiga länder, uttalas det med att säga varje brev eller genom att göra det ursprungliga C hårt, låta som "sparkar. " Tyskarna säger "zicks" och italienare säga "kycklingar. " I Spanien är det "thicks" och i Brasilien och Mexiko är "sicks. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.