Vad är BCC?

BCC är en förkortning som används i e-post, vilket betyder helt enkelt hemlig kopia. En normal e-postadress kan få tre klasser av e-postmottagare: Till mottagare, CC mottagarna samt BCC mottagare. Till mottagarna är tänkt som den primära mottagarna av e-post, CC mottagare är de som får kopior av e-post och BCC mottagare är de som får kopior av e-post, men vars adresser ingen annan mottagare kan se.

Poängen med fältet Hemlig kopia i ett e-postmeddelande är att möjliggöra en lång rad berörda parter att ta emot e-post, men för deras e-postadresser förbli dolda. De mottagare som anges i fältet tros i allmänhet vara dom som meddelandet är aktivt sätt till, och så ett meddelande som endast innehåller Till mottagare har deras e-postadresser utsätts för varandra, eftersom det förutsätts de arbetar på samma projekt, eller ingår i samma grupp. CC mottagare, å andra sidan, är berörda parter som inte är direkt riktat till och i vissa situationer kan vara bra att veta varandras e-postadresser. BCC mottagarna används när ett stort antal mottagare ingår eller människor från olika samhällsskikt, som troligen inte vill att deras e-postadresser som delas med den större gruppen.

fältet Hemlig kopia kan också vara mycket användbart om du enkelt vill kunna skicka en kopia av ett e-postmeddelande till någon, utan att den primära mottagaren att känna någon är att få en kopia av e-post. Även om detta skulle kunna åstadkommas genom att helt enkelt göra en andra kopia av innehållet i brevet och omsändning det låter fältet Hemlig kopia i ett sammanhängande sätt att uppnå detta i ett klick. Eftersom BCC mottagaren kan se att mottagarens e-postadress och eventuella namn finns med, de vet vem de e-post är avsett för, utan till att mottagaren det verkar de var de enda person att få e-post.

I e-postlistor BCC fältet används traditionellt som en tjänst till människor som är en del av listan. Även om alla på listan var okej med alla andra på listan har tillträde till deras e-postadress, med en så lång lista med e-post utgör ett spam risk för alla på det. Många spam listor skapas av förekomsten av virus på en persons lokala datorn som skördar e-postadresser från mottagna e-postmeddelanden. En sändlista e-post kan ge en enorm lista med adresser för dessa virus, och användningen av BCC innebär att en sådan lista aldrig finns på någon annan än avsändarens dator, avsevärt minskar risken för att ett virus få adresser.

Begreppet en hemlig kopia som faktiskt är äldre persondatorer och e-post genom en viss tid. Maskinskrivare skulle ibland producerar många kopior av ett brev genom att växla sidor karbonpapper mellan normalt skriva papper, så att när skrivmaskinen nycklarna slog de sidor de gjort flera kopior. Adresser och hälsningar ofta lämnas tomt under kopia fasen och var sedan läggas för hand senare, så att mottagarna av breven inte se vilka andra som tog emot brevet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.