Vad är AJAX?

AJAX är en term som används för att beskriva en metod för utformning och genomförande av webbapplikationer. Det är en akronym för A synkron J avaScript en nd X ML. Begreppet introducerades i en artikel av Jesse James Garrett av Adaptive Path, en web-design företag med bas i San Francisco. Han uppfattas av begreppet när han insåg behovet av ett enkelt, säljbart sätt att resa en viss stil av design och bygga till kunderna.

Det primära syftet med AJAX är att bidra till att göra webbapplikationer mer som skrivbord tillämpningar. HyperText Markup Language (HTML), språket som driver World-Wide Web, var uppbyggda kring idén om hypertext -sidor text som kunde kopplas inom sig själva till andra dokument. För HTML att fungera, de flesta åtgärder som en slutanvändare tar i sin webbläsare skicka en begäran till webbservern. Servern processer då denna begäran, kanske skickar ut ytterligare ansökningar, och till slut svarar med vad användaren begärt.

Detta förhållningssätt kanske kan ha fungerat väl under de första dagarna av Internet för moderna webbapplikationer, den ständig väntan på klick är frustrerande för användarna och tjänar till att dämpa hela upplevelsen. Användarna har vant sig blixtsnabba svar på sina skrivbordsprogram och är missnöjda när en webbsida inte kan erbjuda samma omedelbara svar. Genom att lägga ett extra lager mellan användargränssnittet och kommunikationen med servern, AJAX-program bort en stor del av fördröjningen mellan användaren och tillämpning svar. Som AJAX blir allt vanligare i populära webbapplikationer, användare blir mer och mer vana vid detta omedelbara reaktioner, hjälpa till att köra fler företag att anta AJAX metoder.

ett AJAX-program består av ett antal tillämpningar som används tillsammans för att skapa en mer sömlös upplevelse. Detta inkluderar Extensible HTML (XHTML) och Cascading Style Sheets (CSS) för att bygga den underliggande sidan struktur och dess visuella stil, respektive, någon form av interaktion svit med Document Object Model, datamanipulation använder Extensible Markup Language (XML), datahämtning med hjälp av XMLHttpRequest och JavaScript för att hjälpa dessa olika delar samverkar med varandra. AJAX sprids snabbt i hela webben, med exempel synlig på många stora webbplatser. Google Maps, till exempel, på många sätt står som symbol för etos AJAX modellen, med sitt komplexa funktioner och nästan sömlösa interaktivitet.

Som de flesta nya filosofier av webbutveckling, AJAX har sin andel av belackare . Ett vanligt riktats argument mot AJAX är att det i många fall bryter några förväntade funktioner, såsom användning av Back -knappen, vilket orsakar förvirring. Medan vissa korrigeringar finns för många av dessa raster, är de sällan tillämpas i den utsträckning att funktionen hos en AJAX-program överensstämmer med det förväntade beteendet hos de större webbläsare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.