Vad är AIFF?

AIFF (Audio Interchange File Format) är ett filformat som används av Macintosh-datorer och Silicon Graphics Incorporated för att lagra och överföra högkvalitativa ljud-filer t. ex. musik. Den kan lagra mono, stereo eller flerkanaligt ljud som används för ljudspår. Apple Computer har utvecklat AIFF-format i 1987-1988 i enlighet med Electronic Arts Interchange File Format (IFF) standarder. Av denna anledning kan AIFF filer har filnamnstillägget . AIF eller . Forumet .

AIFF-filer är okomprimerade, gör filerna ganska stora i förhållande till den allestädes närvarande MP3-format. AIFF-filer kan jämföras med Microsofts wave-filer, eftersom de är av hög kvalitet att de är utmärkta för att bränna till CD. En hybrid olika AIFF, kallas AIFF-C , stöder komprimeringsalgoritmer till ett belopp av 6:01. Komprimerade ljudfiler har inte samma full kvalitet av okomprimerade filer, även om skillnaden kommer att vara mindre märkbar på små bärbara enheter som MP3-spelare.

Strukturen i en AIFF-fil innehåller olika block av data kallas "bitar". Varje bit innehåller särskild information om filens innehåll. Till exempel kommer en fil har en gemensam bit , en ljuddata bit och en bit id . Andra bitar innehålla en namn , författare och upphovsrätt bit . Kanske delvis beroende på att denna struktur har AIFF-filer har vanligen används i professionell inspelning branscher i många år.

Även om AIFF-filen var avsedd för Macintosh-datorer, kan formatet läsas av datorer som väl, precis som wave-filer kan läsas av Macintosh-datorer. Standardisering av protokoll och driftskompatibilitet mellan tillverkarna i samband med grupper som IFF har gjort plattformsoberoende möjliga kompatibilitet. AIFF-filer används huvudsakligen som ett utväxling , antingen för att fånga live-inspelningar eller att kopiera befintliga inspelningar för att överföra ljud data till ett annat format, såsom brännande till disk. Även AIFF-filer är populära bland Macintosh-användare och ljud proffs, PC-användare tenderar att använda wave filer istället.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.