När det gäller media, Vad är en muromgärdad trädgård?

Robert Frost dikten "laga Wall" har en ofta återkommande linje, "Bra staket gör goda grannar," röst av Frost sin nästa som de laga väggen mellan deras två egenskaper. Idén, åtminstone enligt grannen, är att en viss grad av personlig integritet kan leda till en mer civil miljö mellan två personer som bor nära varandra. Denna teori är grunden för begreppet "inhägnade områden" i media, särskilt i olika communities på Internet.

En "trädgård" i enklaste definitionen är en begränsad plats dit endast medlemmar har tillträde. I kabel-TV, ser du en muromgärdad trädgård slags när abonnenter köpa kanalpaket. Du i huvudsak är begränsad till de kanaler du beställer, och om du väljer att uppgradera ditt paket får du inte alla kanaler tillgängliga. Ett annat exempel på "trädgård" uppstår när människor köper produkter som iPhone ®. För närvarande Apple ® block användare från att köpa någon annan tjänst telefonanslutning än den som dess företag. Du kan inte använda Verizon ® och en rad andra tjänster med din iPhone och är därför begränsad tillgång.

Tidigt e-postprogram ofta var inhägnade. Användare kan endast e-post användare av samma system. Men som Frost nämner i "laga Wall," "Något finns det som inte älskar en vägg. " Detta tydligt visat fallet som e-post avancerad, och istället för att skapa väggar, skapade e-postleverantörer förbindelser mellan olika e-postprogram och leverantörer så att människor kan nå nästan vem som helst med en e-postadress, oavsett vilken tjänst som den andra personen bakom.

En del tidiga Internet Service Providers (ISP), till exempel att AOL ®, som kabel-bolag erbjöd specialiserade tjänster och exklusiv information till sina abonnenter bara. Du kunde inte delta i en AOL chat om du weren'ta medlem. Denna aspekt av den muromgärdade trädgården ledde ofta människor rakt ut i trädgården för mer tillgängliga tjänster, men det finns utan tvekan vissa aspekter av den personliga integriteten som kan vara användbara

Aktuellt inhägnade inkludera webbplatser som Facebook ® och Flickr ®. I Facebook, till exempel, folk får meddelandet som du eller se alla dina uppgifter är de personer du bjuder in. Å andra sidan kan detta integritet vara lite av en illusion, med beslut av sådana bolag för att searchbots för att få fram information från Facebook användare. Den föreslår en insyn i den mur som människor kan vilja vara medvetna om när de skickar ut, liksom de inte mager kanske dopp i deras bakgård, om de insåg deras staket var gjorda av plexiglas.

Andra inhägnade erbjuda mer avskildhet, och kan tecknas, betald eller teckning endast tjänster. De kan erbjuda garantier för att inte släppa dina uppgifter till tredje part. Vissa webbplatser, till exempel, är riktade mot en säker sökning eller internet spelar för barn.

Inte bara är dessa trädgårdar väggar men de kan också vara modererad för att förebygga sexuella rovdjur från att ta barnen. Men barn behöver fortfarande inte förstå innan du använder Internet som ger ut personlig information huvudsak nederlag några väggar. Det kan vara bra att använda metaforen av en muromgärdad trädgård och fråga ett barn om han eller hon verkligen tror att det säkert att bjuda in en främling i sin rygg eller framsidan.

Det finns de som järnväg mot den muromgärdade trädgård av något slag, men en mer återhållsam linje är att föreslå att ibland begränsningar av tjänsten har en skyddande plats. För dem som föredrar en presumtion för sekretess, det är en bra idé att utvärdera hur hög väggen och vilka säkerhetsåtgärder som är byggda i för din säkerhet. Läs villkor och avtal för att se om en muromgärdad trädgård miljö man skyddar dig så som du vill. Detta kan också hjälpa dig att avgöra hur mycket du kan begränsas inom ramen för din verksamhet från innanför murarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.