Måste jag typ i HTTP och WWW i adressraden på min webbläsare?

Nuvarande versioner av de mest populära webbläsare inte kräver http:// för att föras in i adressfältet när man surfar på Internet. Men oavsett om en webbplats kräver www. är inte beroende av en webbläsare, men på Domain Name System (DNS) rekord för den domänen.

webbsurfning är möjligt genom ett omfattande gemensamt arbete bygger på ett gemensamt språk eller uppsättning protokoll. Alla datorer som är anslutna till Internet följa dessa protokoll för att kunna kommunicera med varandra. När en surfare klickar på en hyperlänk eller manuellt anger en adress i sin webbläsare, ansluter webbläsaren till DNS-databasen för att leta upp relevanta DNS-post. Skivan innehåller namnet på webbplatsen, såsom www. wisegeek. com , och motsvarande numerisk adress som kallas Internet Protocol (IP) adress. Varje dator på Internet måste ha en unik IP-adress så att sidorna kan skickas med webbservrar och tas emot av surfare.

Vissa DNS-poster innehåller endast en version av domännamn. Till exempel kan en DNS-post innehåller endast www. example. com och inte example. com . I det här fallet om en surfare kommer in i senare i webbläsaren, kommer ingen match att hitta, och webbläsaren kommer att hänga sig eller komma tillbaka med ett felmeddelande. Om surfaren ändrar adressen i webbläsaren till www. example. com , den DNS-poster hittas. Nu webbläsaren kommer få IP-adressen och ansluta till den mottagande servern att begära önskad webbsida.

Många domäner idag skapas utan "www. "Före adressen, motverkar skriva in det i webbläsaren. De DNS-poster för en sådan webbplats kommer att lista både domännamn, example. com . Dock kommer vissa surfare lägga till "www" prefix av ren vana. För att styra denna trafik också, den DNS arkivera av dessa platser ingår ofta en extra post som kallas CNAME . Detta låter en mappa ett alias till den huvudsakliga domännamnet. De alias, i detta fall skulle vara längre, "www. example. com. " Med denna typ av DNS-poster, når en surfare platsen eller inte "www. "Tas upp i webbläsaren.

DNS-poster kan ändras till att omfatta en mappad alias. Om webbplatsen skapades som en underdomän för ett datacentrum som heter "www", får det endast innehålla www. example. com i DNS-poster. Om du vill ändra DNS-poster för att fånga alla avsedda trafik, kontakta din domänregistreringsföretag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.