Hur väljer jag det bästa Telecommunications Company?

bestämmer vilken telekomföretag att göra affärer med kan vara ett svårt beslut att fatta. För det mesta, ger varje telekommunikationsföretag samma saker: Internet, telefon, och kabel. Det första steget för att välja vilka transportören att gå med är att räkna ut vilka av de tjänster behövs.

För dem som behöver internet, telefon och kabel finns det två alternativ: att få alla tjänster från samma telekommunikationsföretaget, eller välja olika företag för varje tjänst. Vanligtvis företag erbjuder "paket" handlar om människor som behöver alla tre. Faktum är att även om en kund inte behöver service hemtelefon är det oftast värt att få det i för att få affären.

Fortfarande tror många att även den mest bunt affär i världen kan inte kompensera för dålig kundservice. Innan de undertecknar ett avtal om någon form av långsiktiga avtal teletjänster, bör du ta dig tid att ta reda på hur företagets kundtjänst priser. Consumer Watchdog organisationer är bra ställen att starta, följt av anslagstavlor. Dessa skivor är vanligtvis fylld med personliga konton på bra och dålig kund erfarenheter med nästan alla telekommunikationsföretaget runt, och kan ge ovärderlig information som kan spara potentiella kunder en mycket framtida tid och frustration.

Nästa steg att välja det bästa telekommunikationsföretaget talar med faktisk företrädare för transportföretag. Ta reda på om företagen äger sina egna fiberoptiska nät, eller hyra ut sina nätverk från ett annat företag. Normalt sett, företag som äger och kontrollerar sina egna fiberoptiska nät har en snabbare reparationstid, vilket innebär att avbrott är oftast kortare.

Det är också viktigt att undersöka om varje transportör förfaranden reparation upptrappning. Ta reda på om det telekomföretag har en levande person att ta kundsamtal, eller om de har en automatisk inspelning. Alla som någonsin gått igenom "tryck 1 för engelska" process vet hur frustrerande det kan vara, och du bör allvarligt överväga om man vill ta itu med en automatisk inspelning varje gång det kommer ett blip i din tjänst.

Det sista som bör diskuteras är priset. Många Teleföretag erbjuder erbjudanden till dem som kombinera tjänsterna eller teckna avtal för långsiktig tjänst. Ofta är dessa avtal inte automatiskt erbjuds av transportören företrädare, så när vi letar efter en ny telekomföretag, bör du alltid fråga om vilken typ av erbjudanden finns.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.