Hur väljer jag det bästa Freeware Ordbehandling?

Välja rätt ordbehandlingsprogram freeware beror på många faktorer, främst de ändamål för vilka du kommer att använda programvaran. Om du behöver ett program som låter professionell nivå formatering med avancerade funktioner kan du behöva göra mer shopping runt än någon som bara behöver en enkel skriva plattform. Det finns flera ordbehandlingsprogram freeware program tillgängliga. Att känna till skillnaden mellan dessa olika typer kommer att hjälpa dig att göra en smartare beslut.

Ordbehandling freeware hänvisar till ett program som inte kräver ett köp. Dessa är ofta utformade och distribueras av en enda programmerare. Denna person har alla rättigheter till programvaran, men generellt kan laddas ned gratis från en professionell webbplats. Detta skall inte förväxlas med shareware, som avser mjukvara som är tillgänglig för en fri prov. Efter försöksperioden är slut måste programmet köpas för att du ska fortsätta att använda den.

En annan typ av ordbehandling freeware är öppen källkod-program. Dessa är freeware fortfarande, vilket innebär att det inte finns någon kostnad, men istället för en enda designer de ofta tillverkas av betyg för programmerare som arbetar tillsammans. De kallas open source-program, eftersom kodning, eller källkod , är lättillgängligt och föränderliga av alla som önskar delta i konstruktionen.

Det finns stora fördelar för båda typerna av ordbehandling freeware. Traditionella en designer program kan ha färre buggar eftersom det ursprungliga programmeraren är den enda som har tillgång till källkoden. Detta gör honom och bara honom, för att justera eventuella problem utan inblandning. Open source-program, å andra sidan, har fler funktioner som används för formatering och designa attraktiva dokument. Med så många programmerare som arbetar tillsammans, lägga till nya funktioner är inte så skrämmande uppgift.

att välja rätt gratisprogrammet för dig, gör en sökning på Internet och bläddra igenom alla resultat. Du kommer förmodligen stöta på flera webbplatser som erbjuder gratis ordbehandling, så titta igenom dem och hitta ett program som passar dina kriterier. Se till att du läsa alla finstilta innan du laddar ner ett program. Upphovsrättslagar gäller fortfarande även om programmet är gratis. Om du tänker att vidaredistribuera programvaran eller använda den på mer än en dator måste du detta är godtagbart i förväg.

dessutom vara säker på att ditt antivirusprogram är uppdaterat och att datorn är helt skyddad mot virus och andra potentiellt skadliga tillägg. De flesta freeware sidor är legitima, men du kan inte vara nog försiktig. Om en webbplats ber om information som du tycker är onödigt för ett fritt program, till exempel ett personnummer eller kreditkortsnummer, lämna platsen. Dessutom är det en bra idé att kontrollera recensioner av platsen och programvara innan du laddar ner. Dessa finns antingen på programvarans produkten plats, eller om bedrägliga vakthund webbplatser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.