Hur väljer jag den bästa mjukvaran nätverkssäkerhet?

Det främsta syftet med nätverket säkerhetsprogram är att minska obehörig åtkomst, spåra alla obehöriga försök att få tillgång till nätverket och möjliggöra en säkerhetsadministratören att anpassa och hantera programvaran. Alla datornätverk är potentiella mål. Säkerhetsprogram är vanligtvis det mest effektiva sättet att minska och hantera denna risk.

Det finns två typer av säkerhetsrisker som måste hanteras av nätverkssäkerhet: otillåten tillgång till uppgifter och obehörig användning av systemresurser. Många skäl finns till varför en tredje part kan vara intresserade av tillgång till de uppgifter i ett företag, allt från konkurrens mellan företagen till missnöjda före detta anställda. Information är en värdefull råvara, och förmågan att skydda och säkra dessa uppgifter är viktigt i alla organisationer. Människor som planerar brottslig verksamhet med hjälp av datorer ofta använder oskyddad dator nätverk som ett sätt att dölja de befinner sig. Denna användning av resurser kan göra det mycket svårt för polisen att spåra transaktionen tillbaka till beställaren.

Det första du bör göra när man ser att välja den bästa mjukvaran nätsäkerhet är att göra en lista över alla potentiella säkerhetshål i nätverket. Börja med den fysiska platsen för hårdvara och säkerhetssystemet som förvaltar tillgång till detta system. Gör sedan en lista över alla de nätverksportar som finns tillgängliga via Internet och alla metoder för åtkomst till nätet. Alla nätsäkerhet programvara måste kunna hantera dessa risker.

Titta på lång och kort räckvidd strategiska planer för nätverk och system tillväxt. Alla nätsäkerhet mjukvara behöver för att kunna öka kapaciteten för att möta den förväntade systemet tillväxten. Undvik programvaror som har ett begränsat antal alternativ för tillväxt. Priset punkt för dessa system ofta är lägre, men det kommer inte att kunna tillhandahålla den nödvändiga nivån av stöd som företaget växer.

Tänk om vilken typ av data som din organisation förvaltar och som skulle ha nytta av tillgång till dessa data. Den typ av data, risk och belöning för olaga intrång har en stor inverkan vid val av programvara nätverkssäkerhet. Exempelvis måste ett finansiella tjänster företaget har den högsta nivå av nätverkssäkerhet möjligt, eftersom de belöningar för att komma åt dessa data är ganska betydande. Riskerna för företaget är så stora att företaget skulle vara öppna för stämningar och potentiella kollaps att dessa inte skulle erbjuda lämplig nivå av säkerhet. Detta är en viktig faktor när man tittar på olika nät säkerhetsprogram.

Ett litet och medelstora tjänsteföretag dock inte har samma typ av belöning eller nivån på frestelsen att tredje part . För dessa företag härstammar den största säkerhetsrisken från nuvarande eller tidigare anställda. Alla eventuella lösning skulle kunna hantera denna typ av risk genom slumpvisa förändringar i lösenord och tillgång kontohantering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.