Hur väljer jag de bästa lediga Professional?

bästa gratis professionell programvara kan uppfylla både de nuvarande och framtida behov i organisationen. Professional är en term som används för att beskriva produkter som är lämpliga för användning i en transaktion. Kvalitetsnormerna är högre, liksom komplexiteten i produkten och olika funktioner. Programvaran är kombinerat med hård-eller utrustning för att ge särskild information, verktyg, eller lösningar på en rad olika affärsprocesser eller problem.

Det finns två typer av fri professionell programvara: öppen källkod och inledande programvara. Öppen källkod är utvecklad av en gemenskap av programmerare och utvecklare. Programmeringskod är tillgängliga för alla, så att utvecklare kan utveckla nya funktioner och förbättra funktionerna som en del av en bredare insats. Programmet i sig är gratis, och kvaliteten är ofta jämföras med marknadspriset programvara.

En annan typ av fri professionell programvara är tillgänglig via inledande erbjudanden. En professionell programvara företag kan erbjuda sina produkter gratis under en kampanj perioden. Kostnader kan uppkomma efter en försöksperiod eller om antalet användare överskrider ett visst värde. Detta är en vanlig teknik för att uppmuntra kunderna att prova en ny produkt.

När man väljer fri professionell programvara, är det viktigt att beakta den totala produkten kostnaden. Titta i tillgången på stödpersonal för programmet och timersättning. Vissa program är gratis, men i slutändan kostar mer på grund av det begränsade antal personer med kompetens att korrekt genomföra och stödja dem.

Hårdvara scoping är viktigt i mjukvara urval. Titta på de grundläggande krav på hårdvara, och jämföra dem med kommersiella programvaror. Två program kan utföra exakt samma funktion, men man kan kräva betydligt mer hårdvara och systemresurser för att köra än den andra. Skillnaden ligger i kvaliteten och effektiviteten i programmets kod.

Undersök stödsystem som finns tillgängliga för olika mjukvaruprodukter. Varje område ska ha en omfattande användardokumentation, ett stöd linje, och en metod för felsökning. Ta dig tid att utforska dessa resurser i djupet. När något går fel, kommer en ytlig svaret inte mycket hjälp.

Titta

på olika användargränssnitt och jämföra egenskaper och funktioner tillgängliga med de olika produkterna. Fråga de människor som ska använda produkten för att testa dem och ge feedback. Granska alternativen och utvärdera säkerhetsdetaljer och möjligheten att ändra programmet för att stödja din interna affärspraxis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.