Hur kan jag överföra data från en dator till en extern hårddisk?

krav på ökad lagringsutrymme och säkerhet av information på datorer har ökat, externa hårddiskar har blivit ett populärt alternativ. Det är lätt att överföra data till en extern hårddisk på de flesta datorer och operativsystem. Använda en extern hårddisk kommer att minska risken för dataförluster eller korruption. Dessutom kan data säkerhetskopieras och arkiveras på en extern hårddisk så att den inte tar upp plats på ett primära hårddisken.

För att överföra data till en extern hårddisk, välj först en extern hårddisk som kommer att uppfylla dina lagringsbehov. Beroende på vilken typ av data kan du ha en hårddisk med en mycket hög kapacitet. Om du har många bilder, videoklipp eller musikfiler, en extern hårddisk med gott om plats är en utmärkt idé. Om du planerar att överföra data som dokument, en mindre kapacitet externa hårddisken är tillräcklig. Vissa externa hårddiskar är tillräckligt små för att få plats på en nyckelring, vilket är användbart för resenärer som behöver små filer på språng.

Extern hårddisk kommer med en anslutningskabel, som ofta är en Universal Serial Bus (USB) kabel. Externa hårddiskar finns även med andra anslutningar som Firewire. Kontrollera att din dator stöder anslutningen används av den externa hårddisken. USB-portar är vanliga på de flesta datorsystem och är därför oftast ett tryggt köp.

För att överföra data, börja med att koppla den externa hårddisken till rätt port. De flesta datorer kommer att känna igen hårddisken som en ny enhet och kommer att söka den för att avgöra vad det är. Datorn kommer att överlåta bärbara hårddisken ett brev. Detta kan du överföra data till den precis som du vill flytta filer runt på datorn. Överför data som du vill flytta, avgöra om du vill ha en kopia på den externa hårddisken eller om du vill ta bort data från din primära hårddisken helt och hållet.

Många USB-enheter är också bytas under drift, vilket innebär att de kan anslutas och påslagen när datorn är påslagen. För att ta bort enheten, använd datorns utmatning nytta. Detta säkerställer att enheten inte går sönder när du stänger av och dra ut den. När du överför data du vill se till att det inte kommer att försvinna, så se till att vänta tills datorn visar att det är säkert att koppla den externa hårddisken.

En extern hårddisk kan användas för att överföra data till och från flera datorer. Frekvensomriktaren kan anslutas till valfri dator med rätt port, som kommer att känna igen enheten. Uppgifterna på enheten kan ses och manipuleras på kommer av användaren. Detta tillåter flera användare att dra nytta av samma externa hårddisk. Dessutom gör den data bärbar, som kan vara mycket användbart.

Externa hårddiskar är mycket mindre sårbara för virusattacker och spionprogram eftersom de inte oavbrutet ansluten. När du överför data, se till att det har skannats så att du inte av misstag introducera virus till din externa hårddisk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.