Hur jag Genomföra en Broadband Speed Test?

varvtal är namnet på spelet i online-tillgång, skulle många människor vill veta om de får valuta för sina pengar från sin Internet Service Provider (ISP). En bredbandsanslutning fart prov är bara en biljett för att se hur fort du zippa längs digitala motorvägen.

Snabb tillgång som köps i en plan som garanterar hastighet definieras av en hög och låg gräns. Digital Subscriber Line (DSL) hastighet påverkas av hur långt din fysiska adress är från närmaste Digital Subscriber Line Access Multiplexer (DSLAM), så köp ett plan med en topplatta av 1500 kilobit per sekund (kbit /s) kan inte garantera att din förbindelse så fort. Du kan få ett genomsnitt på 1250 Kbit /s, 1000 kbit /s eller mindre.

Kabel kunder inte påverkas av plats, men kan påverkas av lokala belastning, eller hur många invånare i området är inne och surfar samtidigt. Om den tilldelade bandbredden för området är otillräcklig, normalt hög hastighet försämras när alltför många grannar hop online samtidigt.

bredbandshastighet tester är enkla i naturen. Webbplatsen är värd för testet har datorn ladda ner en uppsättning mängder data, eller flera som belopp, registrering av den tid överföringarna tar. Vanligtvis platsen även tester uppladdningar hastigheter. Webbplatsen redovisar sedan hur mycket data som överförs per sekund för att ge dig en uppfattning om hastigheten på anslutningen, både uppströms och nedströms.

Det finns ett par faktorer att beakta när de fattar ett bredbandshastighet test. När du klickar för att starta testet, skickar din webbläsare en begäran till den mottagande adress för testdata. Denna begäran färdas genom routrar på Internet var och vidarebefordra begäran till den mottagande adress och nådde så småningom mätplatsen. Webbplatsen skickar sedan data till your dator: s adress i flera separata paket som routas once igen genom att Internet tillbaka till datorn där de paketen rekombinerat vid ankomst.

Hur detta påverkar ett bredband hastighet test? Ju längre bort värden ligger från datorn begär testar, desto mer sannolikt är det att antalet routrar mellan de två punkterna ökar, eventuellt lägga till försenad eller förlorat paket och latens. För att ta ett extremt exempel, låt oss anta att "Jack" är i samma stad som värd dator, medan "Sandy" är i ett annat land. Även om både surfare njuta samma hastigheter, Sandy's bredband hastighet test kommer tillbaka ser långsammare än Jack, bara för att de uppgifter som måste resa genom flera routrar för att nå Sandy dator.

För att minimera denna latens variabel, vissa webbplatser ber om din fysiska plats innan utförandet av bredband hastighet test, eller kanske kan du klicka på en karta för ett närliggande värd. Data skickas sedan från närmaste värd tillgängliga. Webbplatsen kan också begära att den typ av Internetanslutning du har för att kategorisera dina resultat i förhållande till andra som har samma typ av anslutning.

oundvikliga förseningar kan uppstå mellan datorn och värddatorn, så det är en bra idé att ta flera prover och genomsnittliga resultaten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.