Hur behåller jag mina barn säkra när de är online?

Även om vi inte kan se våra barn varje sekund, vi vill fortfarande hålla dem säkra. Det är inte alltid lätt, dock, särskilt när de inte är i vanligt sikte. Vi vet åtminstone när de är skyddade hemma, eller hur? Inte nödvändigtvis, särskilt om dina barn har tillgång till en dator. Illvilliga kan lurar någonstans och vad vi inte vet kan skada oss och våra barn. Nedan är några tips för att hålla barnen säkra vid online.

 • Håll datorer i ett centralt område i hemmet-Istället för att hålla datorn i ett barns rum, ställa upp i en mer befolkat område för hemmet, såsom ett familjerum eller kök. Barn är mindre benägna att göra något de inte är meningen att om hela familjen, i synnerhet föräldrar, kan se.
 • Använda Föräldrakontroll-Många flygbolag utbud föräldrakontroll. Om din leverantör inte, skulle det vara klokt att investera i program för föräldrakontroll. Detta gör att du kan blockera webbplatser, e-postadresser och chattar från barnets dator.
 • Alltid vet vem ditt barn pratar med-Med datorn i ett centralt område kommer det att bli lätt för dig att ständigt övervaka ditt barns behandling . Om ditt barn är chatta, skicka e-post, eller skriva på ett snabbmeddelande, ställa frågor. Om du inte gillar ämnet eller den person hon pratar med, blockera den personen från ditt barns kompislista.
 • vara nyfiken-Läs e-post och bloggar. Om ditt barn vet att du kommer att bli invigt i dessa områden i hennes liv, hon är mindre benägna att tala med tvivelaktiga eller göra något hon inte borde. Ställ så många frågor som du vill. Vet vem hon pratar med, vad hon pratar om och hur ofta hon talar med den här personen eller besöker den webbplatsen. Varje person eller sak som inte passar dig skulle stoppas.
 • Tag med-ge aldrig ditt barn att ställa in möten med online-vänner om du inte är tillåtet att följa med.
 • Låt aldrig hemligheter-Ditt barn ska veta det är aldrig ok att hålla hemligheter. Ingen, inte en vän, pålitlig släkting, barn eller en vuxen bör be henne att hålla hemligheter. Om någon ber henne att hålla en hemlighet, skulle hon dig direkt.
 • Var uppmärksam på tecken-Har ditt barn genast dölja vad hon gör när du kommer in i rummet? Har hon lämna sidan hon tittar på eller gömma henne chattmeddelanden från dig? Är hon radera hennes dator historia? Håll utkik efter misstänkt beteende och ta itu med det omedelbart.
 • Begränsa datortid-Låt datorn bara användas under en viss tid på dagen, helst när du är hemma. Om detta betyder att du är den enda som kan hålla lösenordet till kontot, så var det.

Det är alltid en bra idé att hålla kommunikationen öppen. Ditt barn bör vara medvetna om vilken typ av beteende är lämplig och bör inte vara rädda för att ställa frågor om saker som hon inte förstår. Var inte rädd för att fråga så många frågor du stöta bort ditt barn. Det är bättre att vara förälder och vet vad som händer, än att vara en vän och omedvetna. Det viktiga är att veta allt ditt barn är upp till när hon är online. Om detta irriterar henne, kommer hon att komma över det. En dag hon kanske tack.

En sista tips är att lära, om du förklarar att skälen till reglerna är legitima, är ditt barn mer benägna att följa.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.