Använder någon annans trådlösa Internet Service säker?

tillgången till offentliga hotspots och grannskap trådlös (WiFi) nätverk växer upp i alla riktningar, kan man undra om du använder någon annans trådlösa Internet-tjänst är säker. Vad exakt kan Starbucks , ett kommunalt nätverk eller din granne om du hoppa på till deras nät? Om de vill kan de kunna se nästan allt som färdas mellan din bärbara dator och nätverkets router.

Använda någon annans trådlösa Internet-tjänst eller ens egen kan skapa ytterligare risker. När information sänds mellan en bärbar dator och trådlös router, vem som helst inom räckvidden kan använda paket-sniffning programvara för att plocka upp sändningen. Någon lyssnar på kan fånga användarnamn och lösenord, e-post och filöverföring. Endast en anslutning görs till en säker webbplats är säker, även i ett sådant nätverk, eftersom kryptering sitt ursprung på hemsidan och sträcker sig till användarens dator.

För att säkra ett trådlöst nätverk från lokala avlyssning, all information som resor mellan den bärbara datorn och routern skall krypteras med alternativ mjukvara säkerhet inbyggd i routern. I detta fall hela LAN-sändningar i ett krypterat format. Routern dekrypterar endast LAN-trafik för att skicka det vidare till Internet. Detta gör inte att surfa på Internet, säkrare än den annars är, men det eliminera risker i samband med potentiella avlyssning på LAN sidan.

säkra ett trådlöst nätverk förhindrar också "liftare" från parkering inom räckhåll för nätverket, sedan använda det trådlösa LAN för att ansluta till Internet. WiFi-nätverk som är krypterade krävs ett användarnamn och lösenord för att komma, förebygga freeloading.

Många kommuner ger nu gratis trådlös tillgång för boende och besökare, som ofta kräver parkering i en viss del av staden för att vara inom räckhåll. Dessa typer av nätverk är sällan krypterade, eftersom det krävs ett lösenord och användarnamn begränsar tillgängligheten. Många lokala grannskapet nätverk är också utan säkerhet, liksom vissa företagsnätverk. I fall som dessa, med hjälp av någon annans trådlösa Internet-tjänst inte öppna dig för risker.

För att öka den personliga säkerheten och maximera bekvämligheten för tredje mans nätverk, undvika att använda ett enda användarnamn och lösenord för alla dina behov. När nätverk från en säker plats, tilldela unika användarnamn och lösenord för varje registrerat webbplats, e-post, för banker, shopping och andra behov. Webbläsare som Mozilla Firefox ™ ™ kan minnas webbplats användarnamn och lösenord för dig, hålla dem krypterat lokalt för säkerhet och sedan fylla dem i automatiskt när du besöker en webbplats. Det är också klokt att ibland ändra användarnamn och lösenord i samband med känsliga konton.

Säkerhetssystem som syftar till att skydda privatliv och personlig information kommer inte att skydda de som använder någon annans trådlösa Internet-tjänst för olagliga syften. Varje nätverkskort, till exempel, har en unik MAC-adress som datorn visar varje gång den ansluts till ett nätverk. Det är en ganska trivial fråga i de flesta fall att spåra att MAC-adressen till en verklig värld användare på olika sätt bör myndigheterna motiveras att göra det.

Att veta att använda någon annans trådlösa Internet-tjänst kan vara riskabelt, kan det vara klokt att begränsa dina aktiviteter på okrypterat nätverk i enlighet därmed. Om möjligt undvika besöker webbplatser som kräver ett användarnamn och lösenord, och skjuta upp att skicka eller som samlar in känslig e-post eller filer tills du kan ansluta från en säker plats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.