Vad är nagware?

nagware, även kallad guiltware eller annoyware, är en popup-påminnelse som visas med testversioner av datorprogram. Många testversioner av spel, program eller ytterligare funktioner användning nagware att varna användaren att betala eller registrera efter provperioden har löpt ut. Termen har fått sitt namn från sin funktion att "tjat" användaren att vidta en viss åtgärd.

Många programföretag vill erbjuda korta provanställningar för sin mjukvara förståelse för att en användare inte kan vara villiga att köpa programmet om de inte fullt ut kan utforska den. Dessa studier, som kallas shareware, antingen ge fullständiga programmet tillgång eller en strippad version av programmet. De flesta shareware prövningar har en tidsgräns på dem, såväl den totala minuter programmet används, eller en viss tid, vanligen högst 30 dagar. Efter denna gräns är upp, försök att öppna eller stänga det program som leder till nagware fönster.

En nagware fönster eller nag skärm, vanligtvis i form av en pop-up, ofta blockera all verksamhet som rör annat program än stänger programmet eller ta en viss åtgärd bestäms av nagware. Oftast, kommer fönstret länken användaren till en webbplats där de kan köpa en full version av programmet som de har försökt. Användare bör vara försiktig eftersom vissa virus kan härma nagware i ett försök att få kreditkort eller annan personlig information. Var alltid noga med att kolla säkerhetsdetaljer i en webbplats innan du skriver på några personliga uppgifter.

Vissa användare söka efter sätt att segla nagware. Detta innebär att man använder "spricka koder" för att hacka in säkerhetsdetaljer i programmet och lura den att tro att betalning har gjorts. Användare bör informeras om att denna typ av dataintrång är vanligtvis olagligt, eftersom det bryter mot piratkopiering lagar. Dessutom, eftersom hacka metod innebär ofta att ta bort viktiga filer, kan det orsaka inte bara programmet att fungera felaktigt, men kan också förstöra något som behövs för att datorn ska köras normalt.

För att undvika nagware lagligt, vissa webbplatser som Yahoo! Spel erbjuder online-versioner av sina program som kan användas på ett obegränsat sätt. Ofta kommer spelen endast den grundläggande versionen, eftersom företagen vill undanhålla avancerade funktioner för den som faktiskt betalar för spelet. Ändå använder onlinespel versioner kan du njuta av ett program på din fritid, utan att vara oroad över tidsfrister och nagware.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.