Vad är ett makro?

Ett makro är en serie tangentbord stroke registreras av en ansökan. Dessa tangenttryckningar är ofta kommandon inom en programvara som kombineras för att minska det arbete som behövs för att utföra funktionerna. Makron sedan lagras i programmet för att möjliggöra upprepad användning.

När du spelar in ett makro i en ansökan som Microsoft Word ®, få tangentbordet stroke eller kommandon bunden till ett kortkommando eller lagras inom ett verktygsfält som gör dem tillgänglig via musen. Då sparade sekvens av kommandon kan utföras enkelt genom att klicka på en knapp verktygsfältet eller trycka på den tilldelade knapparna.

Anta att ett Microsoft Word ®-användare letade efter ett snabbt sätt att spara ett dokument och avsluta Word ®. Detta kan registreras inom ett makro att kombinera spara åtgärden och avsluta åtgärderna på följande sätt i Microsoft Word ® 2007:

  1. Välj fliken Visning från kontoret band
  2. Välj Makron objektet från Makron gruppen till höger slutet av bandet
  3. Välj spela in makro från att flyga ut menyn

När skivan makroobjekt har klickat, visas en dialogruta som tillåter användaren att tillhandahålla ett namn för makrot och att tilldela verktygsfältet knappen eller kortkommandot som kan utlösa den makro. Vanligtvis när du tilldelar ett kortkommando för ett makro är kontrollbestämmelserna, skift eller alt tangenter trycks i kombination med de viktigaste tilldelas. Den Väljartangenter, kontroll, skift och alt, kan också trycks ihop i någon kombination med en nyckel. Tanken är att hålla makrot tangentbordet slag så enkelt som möjligt för att möjliggöra lätt upprepad användning.

  4. Enter ett namn för makrot
  5. Assign tangentbordet stroke eller verktygsfältet urval som kan utlösa den makro, för det här exemplet väljer du Ctrl + Alt + X
  6. Klicka på OK

Då de åtgärder som kommer att göra upp makrot måste utföras så att de kan sparas. I det exempel som här, spara menyknappen långt upp i Microsoft Word ® 2007-fönstret, visas som en liten disk, skulle klickade följas av Office ® Logo-knappen, även längst upp till vänster. När Word ®-menyn visas på Avsluta Word objektet kommer att väljas ut för att stänga programmet eller den nära möjligheten att stänga det aktiva dokumentet.

Efter att åtgärderna har utförts, måste användaren välja att stoppa inspelningen alternativet från makron grupp på Visa-menyn i Office-band. Detta skulle förhindra ytterligare åtgärder från att registreras och spara makrot för framtida bruk.

När ett makro har skapats kan den användas för att snabbt utföra de sparade sekvens av kommandon som tilldelats kortkommando. I vårt spara och avsluta t. ex. trycker Ctrl + Alt + X spara det aktuella dokumentet och avsluta Microsoft Word ®-program.

En annan sak att tänka på när du tilldelar kortkommandon är att vara försiktig inte skriva över val som redan används, liksom Ctrl + S som styr Spara åtgärder som standard. När en tangentkombination prövas den befintliga åtgärden visas för att användaren ska veta att tangentbordet streck som de försöker att använda för ett makro används redan av ansökan. Det är alltid bäst att kombinera Ctrl med Skift eller Alt när du tilldelar tangenttryckningar till ett nytt makro för att undvika att undanröja de användbara makro genvägar.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.