Vad är ett TRS-80?

TRS-80 är, för att uttrycka det enkelt, en dator. I själva verket var det en av de första datorerna på marknaden. Säljs av Tandy Corporation på 1970-talet och 80-talet, TRS-80 i kombination moderkortet och tangentbordet i en enhet med en separat bildskärm. Tänk Apples iMac-bara mindre elegant och modern. Dessa tidiga datorer använde band och disketter för lagring av data snarare än en hårddisk. TRS-80 levereras med en 1,7 x megahertz (MHz) processor och i början av enheter, höjde 4KB RAM-minne var att 16KB senare.

bandenhet var en vanlig mono enhet, liknande det ljud kassettdäck för dagen. Känsliga för ljud nivå förändringar, serveras detta tidiga mekanism TRS-80 ett bra tag tills mer data centrering disketter infördes. En nackdel är dock att TRS-80 tenderade att skapa störningar med elektronik arbetar i närheten. Genom att använda denna alternativa media krävs ägaren av enheten för att köpa en expansion gränssnitt som kostar lite pengar. Diskettenheten som används bygger på tidig teknik genom Western Digital Corporation och få bättre lagring och åtkomst till data. En TRS-80 användare kan också köra disk baserade program som använder diskettenheten.

Språket i valet för TRS-80 var BASIC-Beginners All-purpose Symboliskt Instruktion kod. En enkel text baserat språk som i den första utgåvan endast tillåtna nivå en decimal precision. BASIC senare la flyttal decimaler och bricka baserat I /O till ansökan.

Tandy sålt TRS-80 i Radio Shack butiker och även erbjöd en mycket 70-väska, eller mer exakt , fall. Datorn gjorde det bra för återförsäljare som säljer 10. 000 under den första månaden och runt 50. 000 i slutet av sitt första år. Det finns antagligen ett fåtal die-hard entusiaster som fortfarande har den gamla Tandy TRS-80 och du kan till och med kunna spåra en ner på online shopping sajter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.